Napoli kondigt stappen aan tegen muitende spelers in 'ritiro-soap'

Reacties

De hele kwestie rond het besloten trainingskamp van Napoli heeft een nieuw hoofdstuk gekregen. De Serie A-club kondigt woensdagmiddag aan juridische stappen te zullen ondernemen tegen de rebellerende selectie.

Napoli kondigt stappen aan tegen muitende spelers in 'ritiro-soap'
© Pro Shots

De soap in Napels houdt verschillende Italiaanse media al de hele dag bezig, sinds dinsdagavond laat na het Champions League-duel met Red Bull Salzburg bleek dat de spelers weigerden terug te keren naar het besloten trainingskamp. In plaats daarvan vertrokken ze met hun eigen auto's bij het stadion en zou aanvoerder Lorenzo Insigne tegen de zoon van voorzitter Aurelio De Laurentiis hebben gezegd dat ze naar huis gingen. 'Zeg dat maar tegen je vader.'

Carlo Ancelotti boycotte op zijn beurt de verplichte persconferentie van de UEFA, maar zou volgens sommige kranten wel zijn teruggekeerd naar het trainingskamp. Dat terwijl de trainer maandag nog zijn onvrede uitsprak over het besluit van De Laurentiis om zonder enig overleg de selectie een week in ritiro te sturen wegens de slechte resultaten. Woensdagochtend zou de voorzitter vervolgens een uur lang hebben gebeld met Ancelotti na de training.

De spelers van Napoli gaven daarop gewoon acte de présence, maar zijn inmiddels weer naar huis. En dat is niet wat De Laurentiis had opgedragen. En dus kwam de club 's middags met een statement waarin stappen worden aangekondigd tegen de muitende selectie. 'De club zal opkomen voor al zijn rechten', zo klinkt het. Ook wordt de verantwoordelijkheid voor het handhaven van het besloten trainingskamp bij Ancelotti gelegd.

Volgens advocaten moeten de spelers na de muiterij mogelijk vijf procent van hun salaris afstaan. De vraag is hoe de selectie daar dan weer op zal reageren, want zelf zouden enkelen van hen ook al advocaten in hebben geschakeld omdat het besloten trainingskamp in strijd zou zijn met de contractuele afspraken met de club. Daarnaast wordt er door Italiaanse media aan getwijfeld of Ancelotti op deze manier nog wel verder wil als trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.