Napoli-spelers komen in opstand, Ancelotti boycot persconferentie

Reacties

De spanningen bij Napoli zijn na het Champions League-duel met Red Bull Salburg opnieuw opgelopen. De spelers weigerden na afloop terug te gaan naar het besloten trainingskamp waartoe ze door voorzitter Aurelio De Laurentiis de rest van de week waren verplicht.

Napoli-spelers komen in opstand, Ancelotti boycot persconferentie
© Pro Shots

Die beslissing zette begin deze week al kwaad bloed bij trainer Carlo Ancelotti, maar juist de ervaren coach is volgens Italiaanse media wel weer in ritiro gegaan. Wel boycotte Ancelotti net als spits Fernando Llorente na afloop van het thuisduel met Salzburg (1-1) de verplichte persconferentie van de UEFA. De Europese voetbalbond wist van niks en moest de aanwezige journalisten teleurstellen. Het zal Napoli op een boete komen te staan.

Carlo Ancelotti boycotte de persconferentie zonder de UEFA daarover in te lichten.
© Pro Shots
Carlo Ancelotti boycotte de persconferentie zonder de UEFA daarover in te lichten.

Aanvoerder Lorenzo Insigne verscheen direct na afloop nog wel voor de camera van Sky Sport Italia, maar verder gaven de spelers van Napoli geen interviews. Ze zijn volgens Italiaanse media stuk voor stuk met hun eigen auto naar huis gegaan om bij hun families te kunnen zijn, waardoor de spelersbus van de Italiaanse topclub leeg wegreed bij het stadion. De Laurentiis had Stadio San Paolo toen al verlaten, zo gaat het verhaal.

Naar huis
Insigne zou daarop naar de zoon van de flamboyante president zijn gegaan en hem hebben verteld dat de spelers naar huis gaan. 'Zeg dat maar tegen je vader.' Sommige spelers zouden zelfs al een advocaat hebben ingeschakeld, omdat de verplichte maatregel van De Laurentiis in strijd zou zijn met wat in hun contracten staat. En dus is de vraag hoe het nu verder gaat richting de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen Genoa.

Insigne verzekerde tegenover Sky Italia dat de muitende spelersgroep wel degelijk weet dat het beter moet. 'We zitten op dit moment in een zware periode, maar moeten onze hoofden niet laten zakken en hard blijven werken. We realiseren dat we niet constant genoeg zijn, maar vanavond speelden we goed en deden we er alles aan, alleen scoorden we niet.' Verder dan de gelijkmaker van voormalig PSV'er Hirving Lozano kwam Napoli niet.

Napoli won daardoor voor de vierde keer op rij niet in alle competities, maar Insigne denkt dat betere tijden in aantocht zijn. 'Ik zag vanavond een goede reactie van de ploeg. De trainer zorgt ervoor dat we een eenheid blijven en probeert ons niet al te veel druk op te leggen. We weten dat dit geen goede periode is, maar het heeft geen zin om negatief te doen. De trainer is positief en wij moeten dat ook zijn.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
13-8
+5
13
2
Napoli
6
3
3
0
11-4
+7
12
3
Red Bull Salzburg
6
2
1
3
16-13
+3
7
4
Genk
6
0
1
5
5-20
-15
1
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.