Napoli flink bestraft voor niet komen opdagen: 3-0 zege Juve en strafpunt

Reacties

De Italiaanse voetbalautoriteiten hebben Juventus een reglementaire 3-0 overwinning toegekend in het Serie A-duel met Napoli van 4 oktober. Na positieve coronagevallen kwamen de bezoekers niet opdagen in Turijn. Napoli krijgt ook een punt in mindering.

Napoli flink bestraft voor niet komen opdagen: 3-0 zege Juve en strafpunt
© Pro Shots

In de protocollen van de Serie A staat dat bij enkele besmettingen de desbetreffende spelers in quarantaine moeten en dat de spelers die negatief getest zijn gewoon kunnen spelen.

Napoli had te maken met twee positief geteste spelers, van Piotr Zielinski en Eljif Elmas. De positieve testen waren te herleiden naar het vorige duel met Genoa. Dit alles leidde ertoe dat de autoriteiten in Campanië, de regio waarin Napoli is gelegen, geen toestemming gaven aan Napoli om de reis richting het stadion van Juventus te maken.

De Serie A besloot echter, na het bekijken van de eigen reglementen, dat de wedstrijd gespeeld moest worden. Volgens de regels krijgen teams die niet komen opdagen een 3-0 nederlaag toegekend. Met het punt aftrek werd daarentegen geen rekening gehouden. De verwachting is dat Napoli in beroep gaat tegen de sanctie.

'Er zijn protocollen die heel duidelijk zijn voor situaties als deze, dat er een of twee positieve gevallen zouden zijn in de wedstrijdselectie', stelde Juve-preses Andrea Agnelli. 'Juventus ontdekte zaterdag zelf ook twee COVID-zaken, dus we gingen allemaal de bubbel in en waren daardoor klaar om deze wedstrijd te spelen.'

Volgens de Lega Serie A volstaan twee gevallen niet om niet af te reizen voor een duel. Daarbij wordt gewezen op een protocol waar alle clubs zich achter hebben geschaard bij aanvang van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.