Napoli en Osimhen denderen door en nemen voorschot op Scudetto

Reacties

Napoli heeft zaterdagavond een nieuwe stap gezet naar de Scudetto. De Italiaanse koploper heeft geen fout gemaakt in de uitwedstrijd tegen Empoli. Victor Osimhen scoorde voor de achtste competitiewedstrijd op rij.

Napoli en Osimhen denderen door en nemen voorschot op Scudetto
Empoli
Empoli
0 - 2
Napoli
Napoli

De ploeg van trainer Luciano Spalletti is bezig aan een sensationeel seizoen. Het gat in de titelrace op runner-up Internazionale was voorafgaand aan het treffen met middenmoter Empoli al gegroeid naar vijftien punten. De laatste zeven competitiewedstrijden werden gewonnen, terwijl midweeks in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League ook een soeverein optreden weggezet werd. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt werd met 0-2 gewonnen.

Met Osimhen als aanvalsleider en de pijlsnelle vleugelflitsers Hirving Lozano en Khvicha Kvaratskhelia op de flanken begon Napoli de jacht op een nieuwe zege. Het zou een nieuwe stap betekenen naar de eerste landstitel sinds 1990. En dit keer kreeg het zelfs een beetje hulp. Iets meer dan een kwartier was er nodig om de score te openen. Piotr Zielinski trok na een hoekschop in tweede instantie hard voor, waarna verdediger Ardian Ismajli op onfortuinlijke wijze in eigen doel schoot.

Tekst gaat verder onder de video.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het leek een voorbode voor een eenvoudige avond. Dat werd binnen het half uur nog een keer onderstreept. En weer begon het bij een hoekschop. Een variant belandde voor de voeten van Kvaratskhelia, wiens inzet nog gepareerd werd. In de rebound was Osimhen er echter als de kippen bij om binnen te schieten. Het was alweer zijn negentiende treffer in dit Serie A-seizoen, terwijl het de achtste competitiewedstrijd op rij was dat hij scoorde.

Tekst gaat verder onder de video.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft kon de koploper eerst nog achterover leunen. Aanvankelijk leek het een rustige avond te worden. Tot verdediger Mário Rui twintig minuten voor tijd een rode kaart kreeg. De Portugees liet zich onnodig gaan en schopte een tegenstander smerig tegen de edelen delen. Met een man meer probeerde Empoli een aansluitingstreffer te maken, maar de trotse koploper gaf geen krimp. Daardoor dendert Napoli in hoog tempo door naar de eerste Scudetto in 33 jaar.

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
38
28
6
4
77-28
+49
90
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.