Nani en Gudelj zien dat werkwijze Keizer aanslaat bij Sporting

Reacties

Nani en Nemanja Gudelj zijn zeer te spreken over het werk dat Marcel Keizer heeft verricht in zijn eerste weken als trainer van Sporting Portugal. Met de voormalig trainer van Ajax aan het roer plaatste de Portugese topclub zich donderdag voor de volgende ronde van de Europa League door met 6-1 te winnen bij Qarabag FK.

Nani en Gudelj zien dat werkwijze Keizer aanslaat bij Sporting

De overwinning in Azerbeidzjan was de eerste voor Keizer in Europees verband. Ondanks de hoge uitslag zag de opvolger van José Peseiro nog genoeg verbeterpunten. 'Het was geen perfecte wedstrijd, wij trainers zien altijd iets dat beter kan. Maar de spelers toonden een geweldige inzet, er waren veel dingen die me blij maakten', aldus Keizer tegen A Bola.

De 49-jarige Nederlander, die zes dagen geleden debuteerde met een 4-1 zege op Lusitano in het bekertoernooi, baalde er vooral van dat Sporting de nul niet hield en af en toe te veel ruimte weggaf voor een tegenstoot. 'Dat was onnodig. Maar dat zijn details. En de spelers weten dat we beter kunnen. Ik moet ze bovenal feliciteren met hun optreden.'

De van een spierblessure herstelde Bas Dost maakte tegen Qarabag zijn achtste treffer van het seizoen. In het bekerduel met Lusitano was de 29-jarige spits zaterdag bij het debuut van Keizer ook al twee keer trefzeker.
De van een spierblessure herstelde Bas Dost maakte tegen Qarabag zijn achtste treffer van het seizoen. In het bekerduel met Lusitano was de 29-jarige spits zaterdag bij het debuut van Keizer ook al twee keer trefzeker.

Aanvoerder Nani (foto boven) vertelde na afloop dat de werkwijze van de 'nederige' Keizer zijn vruchten begint af te werpen. 'We zetten hoog druk, veroveren veel ballen en creëren veel kansen. Het team groeit en voelt zich steeds zelfverzekerder. Dat is een van de redenen dat we meer scoren', vertelde de 32-jarige vleugelspits, die dit seizoen terug is op het oude nest.

Ook voormalig Eredivisionist Gudelj, in het verleden speler van NAC Breda, AZ en Ajax, had lovende woorden over voor Keizer. 'Elke trainer heeft zijn eigen ideeën', vertelde de van Guanghzou Evergrande gehuurde middenvelder tegen A Bola. 'Hij wil dat we kort combineren, de bal één of twee keer raken en de bal binnen vijf seconden weer heroveren.'

Finale
Dat Sporting net als stadgenoot Benfica, dat als een van de nummers drie van de Champions League doorstroomt, bij de laatste 32 zit, zorgt er in Portugal al voor dat ze dromen van een volledig Portugese EL-finale. 'Dat zou fantastisch zijn, maar we moeten realistisch blijven', stelde Nani. 'Laten we het stap voor stap blijven doen, dan zien we hoever we komen.'

Samenvatting van Qarabag - Sporting
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.