Nagenoeg fitte Siem de Jong moet Sydney FC boost geven in titelstrijd

Reacties

Siem de Jong staat aan de vooravond van weer een rentree. Van de Ajax-huurling wordt bij Sydney FC veel verwacht op weg naar de finaleronde.

Nagenoeg fitte Siem de Jong moet Sydney FC boost geven in titelstrijd

De Jong heeft in Australië zijn blessureleed niet achter zich kunnen laten. Ook Sydney FC heeft kennis gemaakt met de fysieke ongemakken bij de aanvallende middenvelder. Na een absentie van twee maanden door knieproblemen gloort er licht aan het einde van de tunnel. Voor het duel met Brisbane Roar van vrijdag is hij opgenomen in de wedstrijdselectie.

De Jong heeft inclusief dat A-League-duel nog vijf speelrondes in de reguliere competitie voor de boeg om helemaal fit te zijn voor de finaleronde met als inzet de Australische titel. De Ajax-huurling kan rekenen op vertrouwen van zijn trainer en van zijn teamgenoten, die hem een grote rol toedichten.

'Hij heeft het zonder twijfel in zich. We zien elke dag op de training zijn kwaliteiten', zegt voormalig FC Utrecht-linksback Michael Zullo in de Sydney Morning Herald. 'Het gaat er nu om hem wedstrijdritme te bezorgen, hem de minuten te geven op weg naar de finaleronde en hem in de positie te brengen waarin hij kan doen waarvan we weten dat hij dat kan doen. Hij gaat enorm veel voor ons betekenen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer S. de Jong
Meer over S. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.