Sydney FC neemt de gok met herstellende Siem de Jong

Reacties

Siem de Jong kan zich opmaken voor zijn debuut in de Aziatische Champions League. Sydney FC heeft de Ajax-huurling ondanks een blessure opgenomen in de selectie.

Sydney FC neemt de gok met herstellende Siem de Jong

Sydney FC-trainer Steve Corica erkende afgelopen weekend nog te twijfelen over De Jong als een van de maximaal vier buitenlandse krachten in zijn CL-selectie. De fysieke toestand van de Ajax-huurling speelde in de overwegingen een rol. 'We moeten kijken hoe lang hij nog buitenspel staat en of het de moeite waard is hem te selecteren.'

Dinsdag bleek dat Corica de berekende gok neemt met De Jong, die sinds eind januari door een knieblessure aan de kant staat. De verwachting is dat de aanvallende middenvelder bij de start van de Champions League tegen het Zuid-Koreaanse Ulsan op 8 maart er nog niet bij is. Mogelijk kan hij een week later tegen Kawasaki Frontale wel in actie komen voor The Sky Blues.

Jop van der Linden moet daarentegen van een afstandje de verrichtingen van Sydney FC in de Aziatische Champions League volgen. De 28-jarige verdediger, die afgelopen zomer AZ verliet voor een Australisch avontuur, is het verwachte slachtoffer van het maximum aan buitenlanders.

'Het was een extreem lastige beslissing', zei Corica over het laten vallen van Van der Linden. 'Jop is een fantastische professional, hij heeft een fantastische instelling en we hebben zijn ervaring nodig in het drukke schema richting het einde van het seizoen.' Voor Van der Linden is het een volgende tegenvaller aangezien hij sinds 15 december niet meer aan spelen toekomt bij Sydney FC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer S. de Jong
Meer over S. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.