Nagelsmann roept om versterking: 'Bayern nog steeds het ijkpunt'

Reacties

RB Leipzig draait inmiddels al enkele jaren mee in de top in Duitsland, maar trainer Julian Nagelsmann stelt dat zijn ploeg versterkingen nodig heeft om die laatste stap te zetten. 

Nagelsmann roept om versterking: 'Bayern nog steeds het ijkpunt'
© Pro Shots
1. FC Köln
1. FC Köln
2 - 4
RB Leipzig
RB Leipzig

Dat vertelde Nagelsmann maandagavond, nadat zijn ploeg met 4-2 had gewonnen van 1. FC Köln. Het was de tweede klinkende zege sinds de hervatting van de Bundesliga, maar Leipzig morste ook al flink wat punten: vier na de coronabreak en in de eerste serie na de winterstop bedroeg het aantal verliespunten zelfs elf punten in acht competitieduels duels, tegenover slechts drie overwinningen.

De achterstand op koploper en titelverdediger Bayern München liep daardoor snel op en bedraagt inmiddels negen punten. Nagelsmann weet wel waarom. 'Wat communicatie in het veld betreft is Bayern nog steeds het ijkpunt. Daar hoor je Thomas Müller boven iedereen uitkomen, maar ook veel andere spelers', constateert de 32-jarige coach, nu door de afwezigheid van het publiek goed is te horen welke spelers zich laten gelden in de coaching.

Bij Leipzig ontbreken dergelijke spelers volgens Nagelsmann in de selectie. En dus heeft hij al gesproken met technisch directeur Markus Krösche, liet de trainer van Leipzig weten. 'We zullen kijken wat de transfermarkt ons gaat brengen.' En dat alles om die laatste stap, het gat met Bayern dichten, te zetten. 'Ik weet zeker dat het ons lukt', aldus de coach van Leipzig, die ook nog een ander verbeterpunt ziet.

Angeliño
Bij Sport Bild vertelt Nagelsmann namelijk dat hij meer doelpuntenmakers in zijn selectie wil. 'Ik ben grotendeels tevreden met de selectie, maar niet op elke positie. We hebben te weinig doelgevaar op het veld. Zo hebben we vooral defensieve backs in de selectie. Met Angeliño hebben we er nu ook een die aanvallend sterk is, maar hij heeft zijn doelgevaar nog niet ontdekt', zegt Nagelsmann over de voormalig speler van PSV en NAC Breda.

Angeliño wordt dit seizoen gehuurd van Manchester City en het is nog maar de vraag of Leipzig hem kan behouden, net als de van AS Roma gehuurde Patrik Schick. Zelfs het behalen van Champions League-voetbal is geen garantie. 'Zelfs dan kunnen we die twee spelers niet zomaar vastleggen, we kunnen niet met geld smijten. We hebben een erg strikt budget. Als we geen spelers verkopen, kunnen we ook weinig nieuwe spelers halen.'

Leipzig valt volgens Nagelsmann nog niet vergelijken met Borussia Dortmund, dat 'al tien of twintig jaar investeert in nieuwe spelers'. 'We zijn nog een jonge club, die in een korte periode veel heeft moeten investeren in goede spelers zodat we onszelf konden vestigen in de sport. Maar dit heeft een impact op de komende transferperiodes', aldus de trainer van Leipzig, die hoopt topscorer Timo Werner en verdediger Dayot Upameco te behouden.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.