Nagelsmann biedt excuses aan bij Freiburg-collega na wisselincident

Reacties

Bayern München-trainer Julian Nagelsmann is zaterdag teruggekomen op zijn uitlatingen aan het adres van SC Freiburg-trainer Christian Streich na het wisselincident van vorige week. Nagelsmann kon toen niet begrijpen dat Freiburg in protest ging en sprak Streich daarop aan.

Nagelsmann biedt excuses aan bij Freiburg-collega na wisselincident

Rond de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg (1-0 zege) kwam Nagelsmann terug op zijn woorden in de richting van Streich. De trainer van Bayern vond het eerder 'onsportief' dat Freiburg protest aantekende tegen de zege van Bayern omdat Der Rekordmeister gedurende achttien seconden met twaalf spelers binnen de lijnen stond.

Streich kwam eerder al terug op de achtergrond van het protest van Freiburg. De trainer van de nummer vijf in de Bundesliga, waar Mark Flekken onder contract staat, wees erop dat de clubleiding van Freiburg op deze manier moest handelen vanwege hun 'loyaliteitsplicht en persoonlijke aansprakelijkheid'.

De Duitse tuchtcommissie oordeelde deze week dat de fout bij de arbitrage lag en niet bij Bayern, dat op die manier geen rekening meer hoeft te houden met een mogelijke reglementaire nederlaag. Nagelsmann vindt nu dat hij niet zo fel had moeten reageren op de protesten van Freiburg en Streich. 'Ik had toen ook nog niet alle regelgeving rond deze situatie helder voor de geest, daar ben ik eerlijk in', aldus Nagelsmann in gesprek met Sky TV.

'Ik ben iemand die uitkomt voor mijn mening en ik geef het ook toe wanneer ik een fout heb gemaakt. Sorry Freiburg, sorry Christian', zei de trainer van Bayern, die woensdag met Bayern in de Champions League onderuit ging bij Villarreal. Arnaut Danjuma Groeneveld maakte in de heenwedstrijd van de kwartfinale de enige treffer. In de Bundesliga staat Bayern negen punten voor op achtervolger Borussia Dortmund.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
3
Bayer Leverkusen
34
19
7
8
80-47
+33
64
4
RB Leipzig
34
17
7
10
72-37
+35
58
5
Union Berlin
34
16
9
9
50-44
+6
57
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.