Ongelukkige Flekken legt het af tegen Neuer: Bayern wint ruim in Freiburg

SC Freiburg had zaterdag uitzicht op een resultaat tegen Bayern München, maar de koploper verliet het Schwarzwald-Stadion uiteindelijk met een comfortabele overwinning. Doelman Mark Flekken ging bij twee treffers niet vrijuit.

© Imago
SC Freiburg
SC Freiburg
1 - 4
Bayern München

De ontmoeting tussen Freiburg en Bayern was ook een tweestrijd tussen de beste keepers van de Bundesliga. Met een reddingspercentage van 79% doet Flekken het vooralsnog net wat beter dan zijn Duitse concurrent Manuel Neuer (73%). De Oranje-international blonk voor rust nog uit door vier doelpogingen van de sterkere bezoekers onschadelijk te maken. Bayern, dat op koers ligt voor titelprolongatie, had veruit het meeste balbezit. Der Rekordmeister voetbalde ook de nodige kansen bij elkaar, maar kwam lange tijd niet tot scoren.

Na een klein uur moest Flekken alsnog vissen. Een vrije trap van Joshua Kimmich belandde op het hoofd van Leon Goretzka, die de mistastende Nederlander passeerde (0-1). De goal was vrijwel identiek aan de treffer van Deens international Jannik Vestergaard in de vriendschappelijke interland van vorige week tegen Oranje. Ook toen leek Flekken te twijfelen en belandde hij tussen wal en schip.

Van chagrijn naar vreugde
Het chagrijn zou bij Freiburg snel plaatsmaken voor vreugde, want Nils Petersen zou de stand een paar minuten later recht trekken. De invaller, in het verleden nog bestempeld als miskoop bij Bayern, schoof de bal beheerst voorbij Neuer (1-1). In de slotfase trok Bayern de wedstrijd alsnog naar zich toe. Na een knappe aanname in het strafschopgebied liet Serge Gnabry doelman Flekken kansloos met een inzet in de korte hoek, daarna haalde Kingsley Coman de trekker over met een verdekt schot (1-3). Net als bij de openingstreffer leek Flekken niet kansloos.

In de lange extra speeltijd slotfase verergerde invaller Marcel Sabitzer het leed van SC Freiburg (1-4), dat zich opwond over de arbitrage. Die had namelijk niet in de gaten dat Corentin Tolisso nog op het veld stond toen zijn vervanger Niklas Süle al was ingevallen. Scheidsrechter Christian Dingert legde de wedstrijd minutenlang stil. Door de nederlaag blijft Freiburg in punten gelijk blijft met RB Leipzig. Dat gaat later deze zaterdag nog op bezoek bij Borussia Dortmund, dat op zijn beurt hoopt in het spoor te blijven van koploper Bayern München.

1899 Hoffenheim
1 - 2
VfL Bochum
VfL Bochum

Het goede nieuws kwam voor Freiburg uit Hoffenheim, dat zich verslikte in promovendus VfL Bochum. Met twee doelpunten was Takuma Asamo de grote man bij de bezoekers, waar Jürgen Locadia nog altijd ontbrak vanwege een blessure. David Raum deed tussendoor wat terug, maar dat was niet genoeg om puntenverlies af te wenden. Hoffenheim blijft de nummer zes in de Bundesliga, Bochum klimt naar de elfde plaats en lijkt zo goed als zeker van handhaving.

Bayer Leverkusen
2 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

Bayer Leverkusen blijft op koers voor een Champions League-ticket. Met Mitchel Bakker in de basis won de nummer drie van de Bundesliga in eigen huis van Hertha BSC, dat de degradatiezorgen ziet toenemen. Lucas Alario en Karim Bellarabi bezorgden de thuisclub in de slotfase van de eerste helft een 2-0 voorsprong. Vladimir Darida deed op slag van rust nog wat terug, maar Hertha was na rust niet meer bij machte om langszij te komen. Jurgen Ekkelenkamp ontbrak in de wedstrijdselectie.

Arminia Bielefeld
1 - 1
VfB Stuttgart

VfB Stuttgart leek hard op weg om uitstekende zaken te doen in de strijd om lijfsbehoud. Die Schwaben koesterden lang een nipte voorsprong bij concurrent Arminia Bielefeld, maar Florian Kruger zorgde er na een uur voor dat Bielefeld in eigen huis niet onderuit ging.

Eintracht Frankfurt
0 - 0
Greuther Fürth

Eintracht Frankfurt bleef zaterdag thuis op een gelijkspel steken tegen hekkensluiter Greuther Fürth, waar Nick Viergever en Jetro Willems in de basis begonnen. Sam Lammers bleef de hele wedstrijd op de bank bij Eintracht.