Nagelsmann accepteert excuses Sané na opvallende rode kaart

Reacties

Bondscoach Julian Nagelsmann van Duitsland heeft het opgenomen voor Leroy Sané, die in het verloren oefenduel met Oostenrijk een directe rode kaart kreeg na onenigheid met voormalig PSV'er Phillipp Mwene.

Nagelsmann accepteert excuses Sané na opvallende rode kaart
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
2 - 0
Duitsland
Duitsland

EK-gastheer Duitsland ging dinsdag onderuit bij Oostenrijk en Die Mannschaft kreeg veel kritiek in Duitse media. Voor aanvaller Sané eindigde de oefeninterland in Wenen al na 49 minuten. De vleugelspeler van Bayern München kreeg een directe rode kaart na een aanvaring met Mwene.

Sané duwde de Oostenrijks international onder het oog van de Sloveense arbiter Slavko Vincic met beide handen tegen het hoofd van de verdediger naar de grond. Daarvoor lagen directe tegenstanders Sané en Mwene al een paar keer met elkaar overhoop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bondscoach Nagelsmann kwam na de nederlaag terug op het incident met Sané, die voor het eerst in zijn carrière een rode kaart kreeg. 'Hij heeft zijn excuses aangeboden aan het team', aldus Nagelsmann tegen ZDF. 'We moeten overigens niet onze ogen sluiten voor wat Mwene doet voor dat moment. Hij is degene die Leroy opzoekt, maar Leroy moet vervolgens slimmer handelen, dat is duidelijk.'

Sané trok het boetekleed aan na zijn rode kaart en de oefennederlaag. 'Ik moet mezelf beheersen. Ik heb het team hiermee in de steek gelaten. Mijn actie was niet persoonlijk gericht tegen Mwene, ik was vooral gefrustreerd over mijn eigen spel. Ik ben gemotiveerd om mezelf te herpakken en met dit team de juiste kant op te gaan', aldus Sané. Volgens Kicker riskeert hij een schorsing van drie interlands. In dat geval zal de 59-voudig international niet in actie kunnen komen tijdens de geplande oefeninterland tegen Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.