Nederland oefent in aanloop naar EK tegen Duitsland

Reacties

Ronald Koeman heeft op de persconferentie prijsgegeven dat het Nederlands elftal in aanloop naar het EK een oefenwedstrijd speelt tegen Duitsland. Het is nog niet bekend op welke datum dat duel plaatsvindt.

Nederland oefent in aanloop naar EK tegen Duitsland
© Pro Shots
Gibraltar
Gibraltar
0 - 6
Nederland
Nederland

Oranje plaatste zich afgelopen zaterdag voor het EK door een nipte overwinning op Ierland. Dinsdag volgt de laatste EK-kwalificatiewedstrijd, daarna speelt Oranje alleen nog maar oefeninterlands ter voorbereiding op het eindtoernooi. Een van de tegenstanders is Duitsland, het gastland van komend EK.

Dat duel zal plaatsvinden in Duitsland. 'De andere oefenwedstrijd (tegenstander is nog niet bekend, red.) zullen we thuis spelen', zei Koeman op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Gibraltar. 'Dat scheelt weer een persberichtje', grapte perschef van het Nederlands elftal Bas Ticheler. Het duel met Duitsland vindt alleen plaats als beide landen elkaar niet loten voor de groepsfase van het EK.

De kans is groot dat Nederland tijdens de loting niet in Pot 2, maar in Pot 3 terechtkomt. Volgens Koeman is het verschil niet zo groot. 'We wachten de loting rustig af. In Pot 3 zitten is niet zo ongunstig, gekeken naar de landen in Pot 2. Dat maakt niet zoveel uit. Het moet je meezitten met een loting, maar uiteindelijk moet je ook iedereen kunnen verslaan', zei Koeman.

EK-kwalificatie

Stand Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.