NAC smoort comeback Willem II in de kiem tijdens restant Brabantse derby

NAC Breda heeft de 3-0 voorsprong tegen Willem II in het restant van de Brabantse derby niet meer uit handen gegeven. Tijdens de laatste 38,5 minuten scoorden beide rivalen nog een keer in de Keuken Kampioen Divisie-kraker.

Willem II
Willem II
1 - 4
NAC Breda
NAC Breda

De beladen derby tussen Willem II en NAC werd zondag bij een 0-3 stand gestaakt, nadat er vanuit het vak van de Tilburgse aanhang vuurwerk op het veld was gegooid. In de eerste helft had scheidsrechter Edwin van de Graaf de wedstrijd ook al stilgelegd, nadat er een beker op het veld was gegooid.

Dinsdagochtend werd het duel zonder publiek uitgespeeld en zette Willem II met Jeremy Bokila in plaats van Jeredy Hilterman de achtervolging in. Uit een voorzet van Niels van Berkel kopte Thijs Oosting in de 65ste minuut ook raak, maar tien minuten later sloeg NAC terug via Patriot Sejdiu.

NAC was via Clint Leemans daarna nog dicht bij en vijfde treffer, maar die viel niet meer. Desondanks kwam de comeback van Willem II niet meer van de grond, waardoor de Tricolores hun eerste competitienederlaag lijden. NAC gaat dankzij de tweede overwinning over de rivaal heen op de ranglijst.