NAC-keeper Olij maakt penaltykiller-status waar: 'Panenka ging mij niet gebeuren'

Reacties

Mede dankzij een gestopte penalty van doelman Nick Olij bekert NAC verder na een 3-2 thuiszege op FC Utrecht. De keeper pakte na een klein half uur spelen een strafschop van de verrassend in de basis gestarte Adrián Dalmau.

NAC-keeper Olij maakt penaltykiller-status waar: 'Panenka ging mij niet gebeuren'
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
3 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

De Spaanse Utrecht-spits stond voor het eerst sinds 21 augustus aan de aftrap van een officieel duel. Dalmau had de uitgelezen kans om zijn eerste treffer van het seizoen te maken, maar vond Olij op zijn weg. 'Altijd lekker', reageerde Olij na afloop voor de camera's van ESPN. 'Penalty's stop je op gevoel. Daar valt niet op te trainen.' Eén optie sloot de keeper in ieder geval uit op het moment dat Dalmau zijn aanloop nam.

'Bij een vorige keer, toen wij een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht speelde, chipte hij (Dalmau) de bal', verklaarde Olij . 'Dat ging mij sowieso niet gebeuren, een 'Panenkaatje'. Ik had ook niet gedacht dat hij dat zou doen. Zeker niet in zo'n beladen wedstrijd.' Net als in de vorige bekerronde van eind oktober tegen VVV onderscheidde Olij zich door een penalty te stoppen. 'Ik ga gewoon vol voor de hoek. Een ene keer pak ik hem, een andere keer zit ik er volledig naast.'

NAC poetste de openingsgoal van Mike van der Hoorn weg met twee fraaie treffers van middenvelder Thom Haye. Na een late gelijkmaker van Anastasios Douvikas bezorgde jongeling Vieri Kotzebue in de extra tijd voor de beslissing. Een prettig resultaat voor NAC na een turbulente week aldus Olij, die gevraagd werd naar de ontdekte tumor bij zijn trainer Edwin de Graaf. 'Wij zijn er voor hem als team, als club. Het is pittig voor hem, deze moeilijke periode.' Eerder deze week werd De Graaf succesvol geopereerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.