Prachtige vrije trap Haye basis voor stunt NAC tegen Utrecht

Reacties

NAC Breda heeft FC Utrecht uit de strijd om de TOTO KNVB-beker geknikkerd. Mede door een prachtige vrije trap van Thom Haye en een bijzondere slotfase won de thuisploeg.

Prachtige vrije trap Haye basis voor stunt NAC tegen Utrecht
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
3 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Invaller Vieri Kotzebue stond koud in het veld, toen hij na een pass van Haye in de blessuretijd de winnende treffer maakte. Eerder in de tweede helft draaide Haye in een tijdsbestek van een kwartier de wedstrijd om in het voordeel van NAC. Hij schoot een vrije trap prachtig binnen vanaf zo'n dertig meter en profiteerde even later met een rake schuiver van miscommunicatie tussen FC Utrecht-verdedigers Willem Janssen en Arthur Zagre.

Tot aan de twee goals van Haye leek Utrecht als betere ploeg op weg naar een zege. Mike van der Hoorn had de bezoekers in de eerste helft op 0-1 gekopt. Daarvoor stopte NAC-doelman Nick Olij een strafschop van Adrian Dalmau die werd gegeven voor een overtreding van Welat Cagro op Adam Maher. Eerder dit kalenderjaar was Olij al uitblinker in de gewonnen penaltyseries tegen FC Emmen en VVV-Venlo.

Ondanks een tweede gele kaart voor Van der Hoorn werd Olij nog een keer gepasseerd door FC Utrecht in de slotfase: invaller Anastasios Douvikas schoot al vallend de 2-2 binnen. Daarna viel in de counter alsnog de winnende goal voor NAC via Kotzebue.

Zo strandt Utrecht, dat de tweeduizendste officiële wedstrijd in de clubhistorie speelde, opnieuw in de tweede ronde van het bekertoernooi. Vorig jaar was Ajax met 4-5 te sterk, het jaar daarvoor ging de eindstrijd tegen Feyenoord niet door vanwege de uitbrak van het coronavirus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Telstar
Telstar
nv
5 - 3
Spakenburg
Spakenburg

In Velsen-Zuid was wel een verlenging nodig. Telstar leek met een 3-1 voorsprong door goals van Yassine Zakir, Gyliano van Velzen en Delvechio Blackson lang op weg naar een comfortabele zege, maar Spakenburg kwam op gelijke hoogte door de tweede goal van oud-Telstar-spits Floris van der Linden en een treffer van invaller Lowie van Zundert. Laatstgenoemde miste in de extra tijd van de reguliere speeltijd een enorme kans om Telstar uit te schakelen.

Het momentum verschoof daarna juist naar Telstar, dat via een kopbal van Jip Molenaar op 4-3 kwam in de verlenging. Spakenburg, dat in de Tweede Divisie speelt en eerder FC Dordrecht uitschakelde, kwam bovendien met tien man te staan door een tweede gele kaart voor Joël Amakodo. Het slotakkoord was vervolgens voor Rashaan Fernandes.

Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.