NAC kan niet aan verlangens Gudelj voldoen

Reacties

Het budget van NAC Breda staat in principe geen versterkingen meer toe. Vandaar dat aan de verlangens van trainer Nebojsa Gudelj niet kan worden voldaan en de Bredanaars met een uitermate krappe selectie aan de competitie starten.

NAC kan niet aan verlangens Gudelj voldoen

Gudelj zou na het binnenhalen van Chelsea-spits Stipe Perica het liefst nog twee spelers toevoegen aan zijn selectie. De verwachtig is dat de aanvaller op korte termijn naar Breda zal komen. Zowel NAC als Perica staat open voor een nieuwe samenwerking, maar het blijft wachten op het ja-woord van Chelsea.

Technisch directeur Graeme Rutjes zei eerder al dat de groep met de komst van de verlangde aanvaller compleet zal zijn, aangezien er niet meer geld is. Toch stelt Gudelj zich op het standpunt dat hij het liefst werkt met een selectie van twintig veldspelers en drie keepers. Met Perica meegeteld zou zijn selectie uit achttien man bestaan. Dat is inclusief de deze week naar het tweede elftal verbannen Mats Seuntjens.

Gelukje
Algemeen directeur Justin Goetzee laat desgevraagd weten dat hij de wens van Gudelj begrijpt, maar daarin geen toezeggingen kan doen. 'NAC is in 2013 door de financiers gered, maar daarmee is niet de zilvervloot binnengehaald. We kunnen alleen nog spelers halen als we tegen een gelukje aanlopen.'

Isak Ssewankambo (18) is zo’n gelukje. De Zweedse verdediger komt transfervrij over van Chelsea. Aangezien hij wil investeren in zijn carrière, kost hij relatief weinig. Nadeel voor de Brabanders is wel dat Ssewankambo gezien de korte contractduur (een seizoen met optie op nóg een jaar) geen investering is voor de toekomst. Goetzee: 'Maar van dit soort deals moeten wij het gezien onze beperkte middelen hebben. We willen een financieel gezonde club worden. Dat gaat stapje voor stapje.'

Ondertussen blijft het de vraag wie er in de spits zal staan bij NAC als Excelsior zaterdag op bezoek komt. Er is geen échte spits aanwezig in de selectie en Seuntjens was juist een van de alternatieven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.