Moeizame band met Gudelj leidt tot verbanning Seuntjens

Reacties

Mats Seuntjens maakt de komende weken geen deel meer uit van de eerste selectie van NAC Breda. De Brabantse club heeft de middenvelder teruggezet naar het beloftenteam.

Moeizame band met Gudelj leidt tot verbanning Seuntjens

Volgens technisch directeur Graeme Rutjes ligt de houding van de middenvelder ten grondslag aan de maatregel.

'Bij NAC verwachten we passie, inzet en strijd. Niet alleen tijdens een Avondje NAC, maar ook tijdens trainingen en oefenwedstrijden', zo luidt het officiële statement.  

Mondig
Het is bekend dat Seuntjens een van de spelers is die een moeizame verstandhouding onderhoudt met coach Nebojsa Gudelj. De oefenmeester werkt graag met kneedbare, niet al te mondige spelers. De in Breda geboren en getogen Seuntjens voldoet niet aan dat beeld.

Hij zegt wat hij denkt en uit zijn onvrede wanneer hij dat wil. Spelers met een soortgelijk karakter, zoals Anthony Lurling, Alex Schalk en Kees Kwakman, vertrokken eerder al uit Breda. 

Clubspeler
Seuntjens is nog een van de laatste 'clubspelers' die de Parel van het Zuiden rijk is. Vorig seizoen botste de middenvelder, na Uros Matic potentieel de beste speler van NAC, ook al regelmatig met Gudelj. Alleen mondde dat toen niet uit in een verbanning naar het beloftenteam.  

Nu de club dit keer deze maatregel wel treft, hoopt NAC een signaal af te geven aan de Bredanaar. Volgens Rutjes heeft hij de kans zich terug te vechten in het eerste elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.