NAC Breda huurt talentvolle Verbeek van Standard Luik

NAC Breda huurt Danny Verbeek voor het komende seizoen van Standard Luik. Technisch directeur Jeffrey van As bevestigde dat tegenover Voetbal International.

NAC Breda huurt talentvolle Verbeek van Standard Luik

De club is bezig om de papieren in orde te maken, waarna Verbeek zijn handtekening zal zetten onder de eenjarige huurovereenkomst. Ondertussen trainde de 22-jarige vleugelspits donderdag voor het eerst mee met de selectie van trainer John Karelse, die al de hele zomer op zoek is naar versterkingen voor de in zijn ogen te smalle selectie.

'Hij is een groot talent. Standard Luik heeft hem niet voor niets aangetrokken', zei Karelse eerder deze week over Verbeek, die deze zomer voor vier jaar tekende bij de Waalse topclub. Verbeek kwam als kersverse versterking echter niet voor in de plannen van trainer Ron Jans, waardoor een verhuur voor Standard bespreekbaar was.

Bij NAC moet Verbeek de concurrentie aangaan met Anthony Lurling en Anouar Hadouir, die afgelopen vrijdag nog de aanvallende vleugelposities bezetten tegen Willem II (1-1). Komende zaterdag kan Verbeek zijn Eredivisiedebuut maken tegen FC Twente.

De afgelopen vier seizoenen speelde Verbeek voor FC Den Bosch, dat hem in 2009 overhevelde uit jeugdopleiding naar het eerste elftal. Voor de Bosschenaren kwam Verbeek tot negentien goals in 88 wedstrijden in de Jupiler League. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's