NAC boekt zesde zege op rij, Roda JC brengt De Graafschap in crisis

NAC Breda heeft maandagavond goede zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie door voor de zesde keer op rij te winnen. Roda JC versloeg op eigen veld concurrent De Graafschap. Nick Venema sloeg twee keer toe voor VVV-Venlo.

Telstar
Telstar
1 - 4
NAC Breda
NAC Breda

NAC heeft maandagavond voor de zesde keer op rij een competitiewedstrijd gewonnen. Op bezoek bij Telstar trok het aan het langste eind. De thuisploeg ging aanvankelijk furieus van start. Via Roscello Vlijter vloog een hoekschop de kruising achter de kansloze doelman Nick Olij in. Doelpunten van Odysseus Velanas - die zijn vijfde treffer in zeven duels maakte - en Jeredy Hilterman draaide het duel echter om. Velanas maakte ook de derde Bredase treffer en besliste het duel. Boris van Schuppen verzorgde het slotakkoord.

Roda JC Kerkrade
2 - 0
De Graafschap

Roda JC nam op de ranglijst afstand van De Graafschap. De Superboeren hadden geen antwoord op een vroege treffer van Patrick Pflücke. De thuisploeg kon het gat naar De Graafschap naar vijf punten tillen en knokte daar met ziel en zaligheid voor. Dylan Vente bekroonde die werklust, want maakte zijn achttiende treffer van het seizoen en de tweede van de avond voor de Koempels. Daardoor vergrootte het de crisis van De Graafschap, dat al vier wedstrijden niet meer scoorde.

FC Den Bosch
3 - 2
Jong PSV
Jong PSV

In een tumultueuze Brabantse derby maakten FC Den Bosch en Jong PSV er een echt voetbalgevecht van. In het attractieve duel kwamen de Eindhovense beloften via doelpunten van Simon Colyn en Ismael Saibari op een comfortabele voorsprong. Treffers kort voor én na rust van Ryan Leijten en Nicolai Müller trokken de stand echter gelijk. Dino Halilovic maakte er vlak voor tijd zelfs 3-2 van, waardoor De Vliert op de banken kon staan.

MVV Maastricht
2 - 3
Jong AZ
Jong AZ

MVV en Jong AZ maakten er een vermakelijk duel van. Iman Griffith maakte al na elf minuten de openingstreffer voor de Alkmaarders. Sven Blummel maakte de achterstand kort na rust ongedaan. Orhan Dzepar bracht de Limburgers vervolgens even in euforie door MVV op voorsprong te schieten. Die euforie was van korte duur, want Mexx Meerdink - zoon van voormalig international Martijn Meerdink - maakte direct de gelijkmaker. Mohamed Taabouni schoot met een geweldig schot Jong AZ uiteindelijk alsnog naar de zege.

FC Dordrecht
1 - 0
TOP Oss
TOP Oss

In het niemandsland van het rechterrijtje troffen FC Dordrecht en TOP Oss elkaar. Laagvlieger Dordrecht wilde middenmoter TOP de punten afhandig maken. Via Stijn Meijer - zijn tiende treffer van het seizoen - pakte het na een half uur de voorsprong. Het bleek genoeg voor de zege.

Helmond Sport
0 - 3
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Op bezoek bij hekkensluiter Helmond Sport heeft VVV-Venlo de volle buit gepakt. Helmonder Sander Vereijken pakte al na 23 minuten zijn tweede gele kaart, waardoor de thuisploeg met tien man verder moest. Carl Johansson scoorde vlak voor rust namens de Venlonaren. Nick Venema deed dat na rust. Twee keer zelfs, waardoor het een pijnlijke avond voor de Brabanders werd.