Na zevenklapper volgt blamage voor Liverpool na hopeloze misser Salah

Reacties

Liverpool heeft zaterdagmiddag de sensationele zevenklapper tegen aartsrivaal Manchester United geen vervolg kunnen geven. De ploeg van Oranje-internationals Virgil van Dijk en Cody Gakpo ging onderuit bij hekkensluiter Bournemouth. Mohamed Salah miste een strafschop.

Na zevenklapper volgt blamage voor Liverpool na hopeloze misser Salah
© Pro Shots
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
1 - 0
Liverpool
Liverpool

Een week nadat aartsrivaal Manchester United op Anfield op een historische nederlaag was getrakteerd (7-0) koos trainer Jürgen Klopp weer voor twee Nederlanders in zijn basisopstelling. Gakpo in de frontlinie, Van Dijk leidde de achterhoede. Met een verzameling van dertien punten uit de laatste vijf competitiewedstrijden was de vorm uitstekend. Zeker achterin leek de orde na een verder matig seizoen hersteld te zijn. Vijf keer op rij hield doelman Alisson Becker in de Premier League namelijk zijn doel schoon.

Bournemouth, hekkensluiter, was niet voornemens Liverpool te helpen in de strijd om een Champions League-ticket. Onder aanvoering van oud-Feyenoorder Marcos Senesi werd de topclub met het mes tussen de tanden bestreden. Liverpool had aanvankelijk nog het betere van het spel en werd via Salah en Van Van Dijk gevaarlijk, maar zonder succes.

Drie keer scheepsrecht voor Ouattara
Na tien minuten kwam de thuisploeg echter beter in de wedstrijd. Dango Ouattara gaf al twee keer een waarschuwing, maar even later was het raak. Philip Billing was het eindstation van een vlijmscherpe counter. Dit keer was Ouattara de aangever. Bournemouth hield het initiatief. Op slag van rust behoedde Ibrahima Konaté Liverpool voor een forsere achterstand. De Fransman kon Jaidon Anthony ternauwernood van het scoren afhouden.

Tekst gaat verder onder de video.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het rustsignaal gebruikte Klopp om in te grijpen. Met Diogo Jota, die zijn honderdste duel voor The Reds speelde, bracht hij een extra aanvaller in de ploeg. De Portugees was ook meteen gevaarlijk, maar trof het lichaam van doelman Neto. Klopp bracht in de jacht op de gelijkmaker ook Firmino, die op zijn beurt alweer zijn 250ste wedstrijd voor Liverpool speelde, in de ploeg. Die aanvallende hand van wisselen leek beloond te worden. Jota kopte op de hand van rechtsback Adam Smith, waarna een strafschop de mogelijkheid op de gelijkmaker bood.

Salah kreeg de uitgelezen kans om Liverpool op gelijke hoogte te brengen. De Egyptenaar schoot echter ruim naast. Daardoor leek de ploeg van Klopp af te stevenen op duur puntenverlies. Door Fabío Carvalho ook nog in te brengen, gooide de oefenmeester zijn laatste troef op tafel. In een slotoffensief moest alsnog een punt veroverd worden. Dat lukte niet, waardoor Liverpool een harde klap kreeg in de strijd om een Champions League-ticket.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.