Na zes duels stuurt Espanyol ook coach Mané weg

Nog geen twee maanden na zijn aanstelling moet José Manuel Esnal Mané alweer vertrekken bij Espanyol. De coach moet boeten voor de achttiende positie van de Catalanen, die zich deze keer tot Mauricio Pochettino wenden voor hulp.

Na zes duels stuurt Espanyol ook coach Mané weg

Op 1 december was Mané begonnen bij Espanyol. Hij was er opvolger van Bartolomé Márquez die even daarvoor was ontslagen. Maar met drie punten uit zes competitieduels was ook de ervaren trainer weinig succesvol.

De kansloze 4-0 nederlaag bij Málaga van afgelopen zondag was zijn laatste klus. Direct na de nederlaag leek bestuurslid Joan Collet het ontslag al aan te kondigen. 'Mané heeft niet het heilzame resultaat gebracht dat wij hadden verwacht.'

Zowel Marca als El País bericht dat hoogstwaarschijnlijk Pochettino als opvolger van Mané aan de slag gaat en het seizoen afmaakt. De 36-jarige Argentijn speelde tien seizoenen voor de club, waar hij afgelopen zomer zijn loopbaan beëindigde. Als coach heeft hij nog geen ervaring, uitgezonderd zijn werk als assistent bij het vrouwenelftal van Espanyol.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen