Na twee maanden zonder zege moet opper-Invincible Touré alweer weg bij Wigan

Reacties

Kolo Touré is ontslagen bij Wigan Athletic. De Ivoriaan werd twee maanden geleden aangesteld als manager in het DW Stadium, maar in negen wedstrijden onder zijn leiding won Wigan er geen enkele. De hekkensluiter van het Championship heeft donderdag ingegrepen: exit Touré.

Na twee maanden zonder zege moet opper-Invincible Touré alweer weg bij Wigan
© Pro Shots

In november tekende Touré een contract voor 3,5 jaar, maar daar zijn precies 59 dagen van volgemaakt. Het bestuur zag na de nederlaag van afgelopen weekend geen vruchtbare grond meer voor verdere samenwerking. 'Ik wil Kolo bedanken voor zijn harde werk. Helaas waren de resultaten niet zoals we hoopten, dus hebben we deze beslissing genomen omdat we denken dat we zo de grootste kans maken om in de Championship te blijven', aldus directeur Malachy Brannigan.

Touré was na zijn carrière assistent-trainer bij Leicester City totdat hij enkele maanden geleden naar Wigan trok. Zijn eerste trainersklus werd niet bepaald een succes. De troost voor Touré is dat hij zijn plek in de Britse voetbalhistorie allang verdiend heeft. Hij is de enige speler ooit die zowel in Engeland als in Schotland een seizoen lang ongeslagen is gebleven: in 2003/04 met Arsenal, dertien jaar later met Celtic.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.