Na scepsis evenaart Nagelsmann Bayern-record van Jonker

Reacties

Bayern München raakt de laatste weken steeds meer in vorm. Op de afgetekende 0-3 op bezoek bij Barcelona volgde zaterdag een enorme uithaal tegen VfL Bochum. Trainer Julian Nagelsmann evenaart met zijn seizoenstart in Beieren een record van Andries Jonker.

Na scepsis evenaart Nagelsmann Bayern-record van Jonker
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
7 - 0
VfL Bochum
VfL Bochum

Voor het seizoen begon was er nog scepsis over Bayern München. De voorbereiding verliep allesbehalve vlekkeloos, de selectie zou niet sterk genoeg zijn en ook over Nagelsmann waren er twijfels. Met een gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach (1-1) was de eerste wedstrijd niet overtuigend, maar daarna kreeg Bayern de smaak te pakken. Met dertien punten uit vijf duels lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat Der Rekordmeister weer soeverein aan kop gaat in de Bundesliga.

Nagelsmann zag zijn ploeg in de competitie tegen Bochum van dertien goals in één klap naar twintig gaan. Nog nooit scoorde Bayern in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen vaker. Wel kwam het twee keer eerder voor dat de club na vijf duels op twintig goals stond. Dat was in 2011 onder Jonker en in 1970 onder Udo Lattek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het optreden van Bayern zorgde voor lovende woorden bij trainer Nagelsmann. 'Ik ben blij met het resultaat en de manier waarop we hebben gespeeld', zei hij tegen Duitse media. 'In de eerste tien minuten hadden we het nog lastig, daarna kwamen we er beter doorheen. In de eindfase had de pass nog beter gekund. Daardoor hadden we wellicht nog meer kunnen scoren.'

Nagelsmann genoot van de houding van zijn spelers. 'Ik ben onder de indruk van hun gretigheid. Ze waren erop gefocust om geen doelpunt tegen te krijgen. In de tweede helft was dat een van onze doelstellingen. We zijn blij met het resultaat en zijn op de goede weg.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
3
Bayer Leverkusen
34
19
7
8
80-47
+33
64
4
RB Leipzig
34
17
7
10
72-37
+35
58
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.