Na magistrale maanden valt het woord crisis in één adem met Benfica

Reacties

Benfica denderde knap door een zware groepsfase van de Champions League heen en verloor in december pas de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Het leek niet stuk te kunnen bij de ploeg van trainer Roger Schmidt, maar na drie nederlagen op rij zijn de media in Portugal er snel bij om het woord crisis te gebruiken.

Na magistrale maanden valt het woord crisis in één adem met Benfica
© Pro Shots
Chaves
Chaves
1 - 0
Benfica
Benfica

Het is voor het eerst sinds 2018 dat Benfica een reeks met drie nederlagen neerzette, achtereenvolgens ging het mis tegen FC Porto (competitie), Internazionale (Champions League) en Chaves (competitie). Het gevolg is dat uitschakeling in Europa dreigt en dat FC Porto de titelstrijd nieuw leven heeft ingeblazen.

'Wie is er verantwoordelijk voor Benfica's crisis?', vraagt A Bola aan zijn lezers. Directeur Rui Costa wordt genoemd als optie, maar ook trainer Schmidt, de arbitrage en de spelers. Of speelt iedereen zijn rol in deze crisis? De meeste stemmers kiezen in ieder geval voor de ex-trainer van PSV, die ruim 35 procent van de stemmen kreeg. Directeur Rui Costa ontspringt de dans.

© A Bola

Schmidt zit niet met de kritiek op zijn ploeg. De fans lieten zich ook bij duels van Benfica horen. 'Ze zijn niet blij en mogen doen wat ze willen. Maar veel supporters hebben ook genoten van wat we hebben laten zien. We hebben goed voetbal gespeeld, ook op internationaal niveau. Volgende week maken we ze weer gelukkig', beloofde de Duitser met het oog op de returnwedstrijd tegen Inter.

Bang voor een grotere terugval is de coach in ieder geval niet. 'Als je verliest, neemt de onrust rond een team toe. Maar daar bereiden we ons op voor, we blijven dicht bij elkaar. Van deze ervaringen leer je ook, het team heeft al laten zien dat ze hiermee om kunnen gaan.'

Benfica heeft nog enkele dagen om zich voor te bereiden op de volgende clash met Inter, in de returnwedstrijd moet in Milaan een 0-2 nederlaag goedgemaakt zien te worden. Eerder werd Benfica al uitgeschakeld in de twee bekertoernooien van Portugal.

Internazionale
Internazionale
3 - 3
Benfica
Benfica
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.