Na hoeveel gele kaarten zijn spelers geschorst op dit EK?

Reacties

Marten de Roon staat op scherp, hij is de enige Oranje-international die bij een volgende gele kaart een wedstrijd moet toekijken. Hoe zit het op dit EK dan precies met schorsingen na gele prenten? VI zet de regels even op een rijtje.

Na hoeveel gele kaarten zijn spelers geschorst op dit EK?
© Pro Shots

Zoals bij ieder toernooi (of het nou om een EK, een WK, de Champions League of de Europa League gaat) is het ook nu weer een thema: welke spelers staan op scherp, wie mist er mogelijk een cruciale wedstrijd? Die regel is op dit EK heel simpel. Iedere speler wordt namelijk voor één wedstrijd geschorst na twee gele kaarten. Ook na de vierde prent is het automatisch één duel brommen. Na de kwartfinale beginnen alle spelers weer met een schone lei, want de eerder opgelopen kaarten worden dan kwijtgescholden.

Bij Oranje is er slechts één speler die een schorsing boven het hoofd hangt. De Roon kreeg tegen Oekraïne na een kwartiertje geel. Als hij tegen Noord-Macedonië maandag wederom geel krijgt, dan mist hij de achtste finale. En, uiteraard: als hij pas in die achtste finale weer geel krijgt, dan mist hij een eventuele kwartfinale. Het is overigens niet ondenkbaar dat De Roon precies om die reden gespaard wordt tegen Noord-Macedonië.

Bij een directe rode kaart wordt een speler trouwens eveneens sowieso voor één duel geschorst. Als die schorsing niet meer tijdens het EK kan worden uitgezeten, dan wordt die meegenomen naar het WK 2022 in Qatar, zo staat in de FIFA-reglementen.

Nu alle landen hun eerste twee duels hebben gespeeld, is de conclusie dat er één speler is die tweemaal geel heeft gekregen. De Poolse middenvelder Grzegorz Krychowiak kreeg in het openingsduel met Slowakije twee keer een prent en moest daardoor de kraker tegen Spanje overslaan, maar is er tegen Zweden gewoon weer bij. In totaal staan er nu 62 spelers op scherp.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.