'Na de winst bij Ajax en PSV kan het ook in Rotterdam'

Fred Rutten heeft goede hoop dat hij zondag in de topper tegen Feyenoord over Wilfried Bony kan beschikken. De topscorer van de Eredivisie hield een kuitblessure over aan de training van dinsdag en ontbrak ook vrijdag weer op het trainingsveld van Vitesse.

'Na de winst bij Ajax en PSV kan het ook in Rotterdam'

Rutten blijft echter optimistisch. 'Het ging met Bony vandaag al beter dan van de week. Morgen zullen we verder kijken op de laatste training. Gelukkig spelen we zondag pas om half vijf, dat is in dit geval een klein voordeel', vertelde Rutten tijdens de persconferentie van vrijdag.

Met Jonathan Reis als meest logische alternatief voor de geblesseerde Ivoriaan, maakt Rutten zich geen zorgen over de kracht van zijn elftal in De Kuip. Dat Marco van Ginkel er door een hoofdblessure sowieso niet bij is, verandert daar niets aan. 'Als ze niet kunnen spelen, dan interesseert me dat niet', luidde de zelfverzekerde reactie van Rutten.

Rutten heeft ondanks de personele problemen vertrouwen in een goed resultaat in De Kuip, waar Feyenoord al 25 competitiewedstrijden niet heeft verloren. 'Als we in Eindhoven en Amsterdam kunnen winnen, waarom dan niet in Rotterdam?', refereert de vijftigjarige oefenmeester aan de eerdere uitzeges van Vitesse op Ajax (2-0) en PSV (2-1).

De recente resultaten van Feyenoord, dat gelijkspeelde tegen RKC Waalwijk (1-1), moeizaam won van VVV-Venlo (1-0) en verloor bij SC Heerenveen (2-0), zullen bijdragen aan het vertrouwen waarmee Vitesse de op voorhand zware uitwedstrijd tegemoet treedt. De Arnhemmers wonnen in het verleden pas twee van de 27 Eredivisietrips naar Rotterdam.

'Feyenoord is net als Vitesse een jonge ploeg. Daar kan de wisselvalligheid in sluipen. Maar verder is het natuurlijk een elftal met veel kwaliteit', aldus Rutten, die op basis van de training van vrijdag met Davy Pröpper zal starten voor de niet inzetbare Van Ginkel. Ook Simon Cziommer en Frank van der Struijk zijn kandidaat om de positie op het middenveld naast Theo Janssen te bekleden.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen