Na 242 dagen ingestort: Leicester likt de wonden na pijnlijke déjà vu

Reacties

Leicester City stond vrijwel het hele seizoen op een Champions League-plek, maar gaf het in de slotfase van de jaargang alsnog uit handen. De pijn is dan ook groot, terwijl er bij het profiterende Chelsea juist sprake is van grote opluchting.

Na 242 dagen ingestort: Leicester likt de wonden na pijnlijke déjà vu
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
2 - 4
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

The Foxes wonnen vorige week zaterdag nog de FA Cup, door in de finale met 1-0 te winnen van Chelsea. Een paar dagen later namen de Londenaren echter wraak door in de Premier League met 2-1 te winnen van Leicester. Omdat concurrent Liverpool een dag later won bij Burnley, zakte de ploeg van Brendan Rodgers naar de vijfde plaats. Bijzonder, want Leicester had tot dat moment 242 dagen afgesloten in de topvier. En dat is meer dan welke andere Engelse club dan ook.

Op de slotdag had er zondag nog een ontsnapping kunnen volgen. Omdat Chelsea verloor bij Aston Villa was een zege van Leicester genoeg geweest om alsnog de topvier in te wippen en dus een CL-ticket te pakken, maar in eigen huis werd met 2-4 verloren van Tottenham Hotspur. En daarmee beleefde Leicester een pijnlijk déjà vu, want ook vorig seizoen gaf het op de allerlaatste speeldag een ticket voor het miljardenbal weg.

En dus was de teleurstelling groot bij Rodgers. 'Dit doet pijn, en dit zal voorlopig ook nog wel even pijn doen. Maar ik weet ook dat we over een tijdje terugkijken op dit seizoen en trots zijn op wat we in moeilijke tijden hebben bereikt. Ik heb net tegen de spelers gezegd: "Een jaar of twee geleden waren we een middenmoter met wat talent, maar nu zijn we een team dat constant kan meevechten om de bovenste plekken." Mijn toekomst? Ik hou van deze club, en nu we de Champions League hebben gemist misschien nog wel meer. Die motiveert me om de club alsnog naar dat niveau te helpen.'

Bij Chelsea was er juist blijdschap. 'We hebben mazzel gehad, Tottenham heeft de klus voor ons geklaard', sprak manager Thomas Tuchel na afloop. 'Ik wist al een paar minuten voor het einde van onze wedstrijd wat de situatie was, omdat het duel van Leicester eerder was afgelopen.' En dus is de Duitser opgelucht. 'We zijn een jong team en we proberen ons te ontwikkelen, maar dit is wel het verhaal van ons hele seizoen', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.