Chelsea en Liverpool hebben zondag in de Premier League de twee nog beschikbare Champions League-tickets gepakt. Leicester City gooide de eigen glazen in.

Leicester City
2 - 4
Tottenham Hotspur

Leicester City was afhankelijk van de resultaten van de andere gegadigden Chelsea en Liverpool. The Foxes waren hard op weg te doen wat ze moesten doen tegen Tottenham Hotspur, dat op zijn beurt een positief resultaat nodig had voor een Europees ticket. Penalty's boden de thuisploeg daarbij soelaas. Jamie Vardy was twee keer het slachtoffer en twee keer de beul voor Tottenham. In de negentiende minuut had Toby Alderweireld de spits gevloerd, waar in de 52ste minuut Davinson Sánchez in de fout ging ten opzichte van Vardy.

Premier League-topscorer Harry Kane (zie tweet) had kort voor rust voor de Londense gelijkmaker getekend. In de 77ste minuut poetste Tottenham andermaal een achterstand weg. Na een indraaiende corner van Heung-Min Son ging doelman Kasper Schmeichel in de fout. Tot zijn ontreddering verdween de bal in het doel van Leicester.

Het bleek de voorbode van een zwarte middag voor Leicester City, dat in de 87ste minuut door invaller Gareth Bale in rouw werd gedompeld. In de extra tijd maakte de international van Wales een einde aan alle illusies. Door de nederlaag ging het begeerde ticket aan The Foxes voorbij, net als vorig jaar op de valreep.

Voor Wesley Fofana was het helemaal treurige middag. De Franse jeugdinternational ging halverwege de eerste helft in tranen naar de kant. Mogelijk kost de blessure hem ook het EK Onder-21 jaar. Op dat toernooi zou hem het duel met Jong Oranje wachten.

Tottenham stapte met meer genoegen van het veld. Door de twee late goals werd op de valreep ten koste van Arsenal een Europees ticket veroverd.

Aston Villa
Aston Villa
2 - 1
Chelsea
Chelsea

Chelsea had zich afgelopen week dankzij de overwinning op Leicester City helemaal terug geknokt in de strijd om de Champions League-tickets. Sterker nog, The Blues hadden voor de laatste speelronde de beste papieren. De ploeg van Thomas Tuchel verzuimde echter die gunstige uitgangspositie op eigen kracht te verzilveren.

Kort voor rust zorgde Bertrand Traoré voor de eerste schok. De gewezen Ajacied raakte de bal niet vol, maar het was wel genoeg om Aston Villa op slag van rust op 1-0 te zetten. In de 52ste minuut pakte de donkere wolken samen voor Chelsea. Na een overtreding van Jorginho op Traoré volgde een strafschop, die door Anwar El Ghazi onberispelijk werd benut; 2-0.

Met Hakim Ziyech als verse kracht binnen de lijnen zette Chelsea aan voor een offensief. Ben Chilwell bood met zijn aansluitingstreffer in de zeventigste minuut voor nieuwe hoop. Een Londense gelijkmaker bleef achterwege, maar met de hulp van Tottenham konden The Blues toch opgelucht ademhalen.

Liverpool
Liverpool
2 - 0
Crystal Palace

Liverpool greep de kans zich op eigen kracht te plaatsen met beide handen aan. De ploeg van Jürgen Klopp was daarbij dank verschuldigd aan Sadio Mané, die met twee doelpunten het vonnis velde over Crystal Palace en zo The Reds een ticket voor de Champions League bezorgde. De door de Senegalees verkregen voorsprong bood ook de kans om Georginio Wijnaldum in de 77ste minuut een publiekswissel te geven in waarschijnlijk zijn laatste optreden voor Liverpool.