Zoete wraak Chelsea op Leicester maakt CL-strijd tot apotheose

Reacties

Chelsea heeft revanche genomen op Leicester City en daarmee ook goede zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket.

Zoete wraak Chelsea op Leicester maakt CL-strijd tot apotheose
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 1
Leicester City
Leicester City

Timo Werner heeft dit seizoen vanwege zijn gebrekkige scoringsdriften de nodige kritiek over zich heen gekregen. Tegen Leicester City deed de Duitser er alles aan om die bijtende kritieken te beantwoorden. Maar tot twee keer toe in de eerste helft stak de arbitrage een stokje voor een openingstreffer van de Chelsea-spits. Buitenspel en hands maakten hem de schlemiel.

Chelsea kwam wel een voorsprong toe. De ploeg van Thomas Tuchel was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar het ontbrak aan het tastbare bewijs daarvoor. Ondanks een overwicht aan kansen (11-1) was in de eerste 45 minuten op Stamford Bridge niet gescoord.

Chelsea was vanwege meer redenen gebrand op een goed resultaat. Niet alleen was een zege een revanche op Leicester City, dat afgelopen zaterdag ten koste van The Blues de FA Cup had gewonnen. Maar ook was een overwinning op The Foxes zeer belangrijk om via de competitie een Champions League-ticket te pakken.

Ook voor Leicester City was dat de inzet van het duel op Stamford Bridge, want met een succes in Londen kon de ploeg van Brendan Rodgers na de FA Cup met seizoen extra kleur geven met een startbewijs voor de Champions League. Dat was The Foxes niet gegeven. Antonio Rüdiger deed in de 47ste minuut wat Chelsea in de eerste helft had nagelaten, hij brak de ban tegen Leicester City.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na ruim een uur volgde de volgende klap voor de gasten. Nota bene Werner kreeg op advies van de VAR een strafschop mee na een overtreding van Wesley Fofana. Jorginho maakte vanaf elf meter geen fout; 2-0. De aansluitingstreffer van invaller Kelechi Iheanacho zorgde voor een spannend laatste kwartier, waarin de gastheren erin slaagden de bezoekers van de gelijkmaker af te houden.

Door het resultaat is Chelsea ten koste van Leicester City naar de derde plaats geklommen. Liverpool kan bij een zege woensdag op Burnley zich als kanshebber melden in de ongekend spannende strijd om de Champions League-tickets. De drie gegadigden voor twee startbewijzen doen in punten nauwelijks voor elkaar onder.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.