Musiala met Bayern terug op speciale grond in Rome

Reacties

Jamal Musiala neemt het woensdag met Bayern München in de Champions League op tegen Lazio Roma. De jonge Duitser kijkt uit naar de wedstrijd waarin hij drie jaar geleden een stukje clubhistorie schreef.

Musiala met Bayern terug op speciale grond in Rome
© Pro Shots
Lazio
Lazio
1 - 0
Bayern München
Bayern München

Musiala maakte bij de 1-4 overwinning namelijk zijn eerste treffer in de Champions League. De middenvelder werd daarmee de jongste doelpuntenmaker ooit van Bayern in het miljardenbal. 'Het was een leuke wedstrijd voor mij, ik had echt plezier in het spelletje daar', kijkt Musiala op de clubsite terug op dat moment.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jammer genoeg voor de talentvolle middenvelder waren er destijds vanwege de coronamaatregelen geen supporters aanwezig in het stadion. 'Ik kijk erg uit naar de sfeer in Rome. Ik heb er heel veel verhalen over gehoord.'

Zijn ploeggenoot Thomas Müller zag Musiala in de jaren na die goal een echte topspeler worden. 'Ik ken Jamal al sinds hij voor het eerst bij het eerste elftal kwam. Een van zijn goede eigenschappen is dat hij altijd vragen durft te stellen', is Müller lovend op de site van de UEFA.

'Zo probeert hij van de oudere spelers in het team te leren. Hij vertrouwt ook niet alleen op zijn dribbeltalent, maar wil zichzelf altijd verbeteren. We hebben een hele goede relatie, ook al zijn we misschien qua positie wel rivalen', besluit de ervaren Müller die zelf vijftien jaar geleden zijn eerste CL-treffer maakte.

Jongste Doelpuntenmakers Bayern (CL) 

Naam Leeftijd Jaar Tegenstander
Jamal Musiala 17 jaar, 11 maanden en 28 dagen 2021 Lazio Roma
Samuel Kuffour 18 jaar, 1 maand en 30 dagen 1994 Spartak Moskou
Roque Santa Cruz 18 jaar, 2 maanden en 10 dagen 1999 PSV
Mathys Tel 18 jaar, 4 maanden en 24 dagen 2023 Manchester United
Kingsley Coman 19 jaar, 5 maanden en 11 dagen 2015 Olympiakos
Thomas Müller 19 jaar, 5 maanden en 25 dagen 2009 Sporting Portugal
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer J. Musiala
Meer over J. Musiala
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.