Bayern München heeft RB Leipzig weer afgelost als koploper van de Bundesliga. Thomas Müller speelde een hoofdrol bij het kansloos laten van 1. FC Köln.

1 - 4
Bayern München

Müller heeft zich na de wisseling van de wacht bij Bayern laten gelden. De routinier kreeg het vertrouwen van Hansi Flick dat hem onder Niko Kovac niet was gegeven. Zijn spel bevestigt de juistheid van de keuze voor Müller.

De sterke vorm, inclusief zijn assists en treffers, vertaalde zich ook in de roep over een rentree in de Duitse nationale ploeg. De honderdvoudige international was immers in maart door bondscoach Joachim Löw afgeserveerd.

Hoewel Müller naar eigen zeggen niet bezig is met een comeback bij Die Mannschaft ('Het EK interesseert me niets'), zal zijn optreden tegen 1. FC Köln een extra argument zijn voor de voorstanders. Want dankzij hem was de wedstrijd zondag in Keulen eigenlijk al na vijf minuten beslecht.

In de derde minuut tekende Müller voor het voorbereidende werk van de 0-1 van Robert Lewandowski om twee minuten later ook de aangever te zijn voor de 0-2 van Kingsley Coman. Daarmee kwam hij tot vijftien directe bijdrages aan Bayern-treffers in de Bundesliga sinds de wisseling van de wacht in november (5 goals en 10 assists).

Na twaalf minuten verdween ook het laatste restje hoop voor de thuisploeg. Serge Gnabry deelde de genadeklap uit. Bayern kon het zich daarna veroorloven gemakzuchtig om te gaan met de stortvloed aan kansen in de eerste helft.

Na rust kwam Bayern niet in de problemen, ook omdat de Köln-treffer kort na de hervatting van Jhon Cordoba vanwege buitenspel werd afgekeurd en Mark Uth een grote kans onbenut had gelaten. Pas na de 0-4 van Gnabry in de 66ste minuut kwam de Keulse eretreffer via Uth op het scorebord.

Door de zege nam Bayern de koppositie weer over van RB Leipzig, dat zaterdag door de overwinning op Werder Bremen zich voor een dag op de eerste plaats had genesteld.