Müller: 'In Duitsland kom je met de waarheid niet zo ver'

Reacties

Thomas Müller zal in het vervolg niet meer zo openhartig zijn zoals de Duitse aanvaller afgelopen zaterdag was na afloop van de met 3-2 verloren thuiswedstrijd tegen Engeland. De 26-jarige schaduwspits van Bayern München gaf toen toe dat hij er met de handrem op had gespeeld.

Müller: 'In Duitsland kom je met de waarheid niet zo ver'

'In oefenwedstrijden krijg je bij ons zelden de indruk dat we honderd procent geven. Je betrapt jezelf erop dat je bij de laatste stap net even wat minder agressief bent', gaf Müller als verklaring voor de ineenstorting na een 2-0 voorsprong tegen de Engelsen. Het zorgde voor een discussie. Waren de internationals van de wereldkampioen nog wel gemotiveerd?

Müller sloeg dinsdagavond terug na de imponerende 4-1 zege op Italië. 'Ik heb weer moeten vaststellen dat je in Duitsland met de waarheid niet zo ver komt. In de toekomst zal ik weer wat terughoudender zijn en een leugentje om eigen bestwil bedenken', zei de man die bij afwezigheid van Bastian Schweinteiger voor het eerst aanvoerder van de Duitse nationale ploeg was.

Ditmaal drukte Duitsland wél door bij een 2-0 voorsprong, tot tevredenheid van bondscoach Joachim Löw, 'Tegen Engeland hebben we de concentratie en de discipline verloren. Tegen Italië ging het beter, maar dat zijn dingen waaraan we moeten werken. Dat we niet altijd onze limiet halen, is begrijpelijk. Maar als Die Mannschaft goed speelt, hebben we mogelijkheden.'

Mario Götze kwam dit seizoen mede door een spierblessure pas twaalf keer in actie voor Bayern München, maar startte wel in de basis bij Duitsland én scoorde.
Mario Götze kwam dit seizoen mede door een spierblessure pas twaalf keer in actie voor Bayern München, maar startte wel in de basis bij Duitsland én scoorde.

Net als zijn ploeggenoten was ook Mario Götze gemotiveerd om tegen de Azzurri iets moois te laten zien. In 2014 was de 23-jarige technicus nog matchwinner in de WK-finale, maar dit seizoen is de aanvallende middenvelder op een zijspoor beland bij Bayern. Tegen Italië scoorde hij. 'Mario heeft er zelf hard voor gewerkt', zei Löw. 'Ik hoop dat het hem zelfbewustzijn geeft voor de komende weken.'

Götze was Löw dankbaar dat hij een kans kreeg in de basis. 'Voor mij was het belangrijk eindelijk weer te kunnen spelen. Ik vind het super dat de trainer mij het vertrouwen heeft gegeven. Het geeft een goed gevoel, dit is een mooi moment na mijn lange blessure. Een doelpunt, en dan ook nog in München en tegen Italië; het was een zeer geslaagde avond.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.