Neuer haakt af bij Duitsland met maagproblemen

Reacties

Manuel Neuer staat dinsdagavond niet onder de lat tijdens de vriendschappelijke ontmoeting tussen Duitsland en Italië. De dertigjarige doelman van Bayern München heeft het Duitse trainingskamp verlaten met maagproblemen.

Neuer haakt af bij Duitsland met maagproblemen

Neuer keepte zaterdag nog zijn 63ste interland voor Die Mannschaft. Een dag na de 3-2 nederlaag tegen Engeland vierde de 1 meter 93 lange sluitpost ook nog zijn verjaardag met zijn collega-internationals. In München mag Marc-André ter Stegen (Barcelona), Bernd Leno (Bayer Leverkusen) of Kevin Trapp (Paris Saint-Germain) echter het doel verdedigen tegen Italië. Voor Leno en Trapp zou dat hun interlanddebuut betekenen.

De kans is groot dat bondscoach Joachim Löw ook geen beroep doet op Thomas Müller, in ieder geval niet als basisspeler. Daarentegen is de verwachting dat Mario Götze, in tegenstelling tot Müller geen vaste basisspeler bij Bayern, wél aan de aftrap zal verschijnen. Juventus-middenvelder Sami Khedira denkt dat de man die de WK-finale besliste er zal staan tijdens het EK. Khedira voerde een gesprek met Götze.

'Hij maakt niet de indruk dat hij twijfelt. Hij is er zeer duidelijk over, hij denkt na over zijn toekomst. Natuurlijk is hij niet tevreden met zijn rol bij Bayern', zei Khedira, bij afwezigheid van de geblesseerde Bastian Schweinsteiger aanvoerder, maandag tijdens een persconferentie over Götze in aanloop naar het oefenduel met Italië. 'Maar hij werkt erg gefocust en weet dat het EK zijn doel is. Ik denk dat hij hier het vertrouwen weer krijgt dat een speler nodig heeft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.