Mulder ziet Kuranyi-show en HSV ploetert voort

Met Mike Büskens en Youri Mulder voor het eerst op de bank noteerde Schalke 04 de grootste zege van het seizoen. Werder Bremen won eveneens, terwijl Hamburger SV opnieuw punten verspeelde.

Hansa Rostock-Werder Bremen 1-2
Werder slaagde er lange tijd niet in grote kansen te creëren tegen het afwachtende en gecontroleerd spelende Hansa. Tot in de 57ste minuut Torsten Frings uithaalde. De middenvelder knalde vanaf 25 meter de bal onhoudbaar in de kruising. Het was een verdiende voorsprong voor Werder, dat in de eerste helft al eens Petri Pasanen op de paal zag schieten. Maar een kwartier voor tijd kwam Hansa onverwacht langszij via de net ingevallen Sebastian Hähnge. In de 82ste minuut eiste Werder nogmaals de voorsprong op. Het was Ivan Klasnic die scoorde in de rebound, nadat Stefan Wächter een strafschop van Naldo had gekeerd: 1-2.

Schalke 04-Energie Cottbus 5-0
Schalke nam gepaste revanche voor de 1-5 nederlaag tegen Werder van afgelopen zaterdag, door de grootste overwinning van het seizoen te boeken. In de eerste twintig minuten kon Energie de thuisploeg nog bijhouden, daarna was het wachten op de treffers van de thuisploeg. Na een half uur volgden die elkaar snel op. Vragel Da Silva opende de score door na een kopbal van Marcelo Bordon de bal in eigen doel te schieten. Daarna was het de beurt aan Kevin Kuranyi (foto), die vier keer scoorde: tweemaal met intikkers na voorbereidend werk van Fabian Ernst, één keer met een uithaal vanaf twintig meter en eenmaal met een kopbal. Hertha BSC-Hamburger SV 0-0
Voor de vijfde opeenvolgende keer slaagde HSV er niet in te winnen. Zonder de geschorste Rafael van der Vaart en de nog niet fitte Romeo Castelen, maar met Nigel de Jong en Joris Mathijsen in de basis, had HSV een overwicht maar verprutste het de beste kansen. Onder meer door toedoen van doelman Jaroslav Drobny, die enkele keren fraai redde. Maar de oud-keeper van ADO Den Haag lag in de verkeerde hoek toen Ivica Olic in de 75ste minuut een strafschop nam. De Kroatische spits mikte echter naast het doel.

VfL Wolfsburg-VfL Bochum 0-1
Twee minuten voor tijd maakte Stanislav Sestak de enige treffer. Hij schoot vanaf tien meter de bal door de benen van doelman Diego Benaglio na een fraaie solo van Tommy Bechmann. De zege kwam Bochum amper toe tegen het sterkere Wolfsburg.

Werder blijft tweede met 53 punten, zeven minder dan koploper Bayern München, die woensdag in actie komt. Schalke volgt met 51 punten en HSV raakte verder achterop met 48 punten. Bochum is veilig na de winst bij Wolfsburg.