Mühren zet Kharchouch op zijn plek: 'Heb de reglementen erbij gepakt'

Robert Mühren dendert in sneltreinvaart richting de topscorerstitel in de Keuken Kampioen Divisie. De dertigjarige spits van SC Cambuur maakte vrijdag tegen MVV Maastricht doelpunt nummer 20 en 21 van dit seizoen. Mühren reageerde na afloop op uitspraken van achtervolger Reda Kharchouch van Telstar.

SC Cambuur
SC Cambuur
2 - 1
MVV Maastricht

Kharchouch zei eerder deze week namelijk dat hij boven Mühren wil eindigen en dat hij 'ander soort doelpunten maakt'. 'Als ik zie welke goals hij maakt en wat voor goals ik maak, dat zijn twee verschillende types', sprak de Telstar-aanvaller. 'Ik maak ze meestal uit een eigen actie of op geniale wijze. Die van hem zijn toch wel veel penalty's en intikkers.'

Mühren leek niet bepaald onder de indruk na het duel met MVV. Hij scoorde twee keer, terwijl Kharchouch met Telstar met liefst 1-7 verloor van NEC. 'Iedereen die onder mij staat, wil graag boven mij komen', zei Mühren tegen FOX Sports. 'Maar op deze manier gaat dat niet lukken. Ik heb de reglementen er even bij gepakt. Die goals tellen even zwaar als die tegen NEC van vorige week, dus ik weet niet wat hij precies bedoelt… Ze tellen allemaal voor één, zo simpel is het.'

Topscorers Keuken Kampioen Divisie:

1 Robert Mühren (SC Cambuur) 21
2 Reda Kharchouch (Telstar) 16
3 Lassina Traoré (Jong Ajax) 13
4 Anthony van den Hurk (MVV Maastricht) 13
5 Ralf Seuntjens (De Graafschap) 12

Koploper Cambuur kreeg het na een goede eerste helft toch even lastig tegen MVV. 'We gingen goed van start en in de hele eerste helft speelden we heel goed. Maar na rust was het andersom. We legden heel veel energie in de eerste helft. We dekken kort, vangen elke tweede bal op. Als er een keer balverlies is, duiken er drie man op. Daarom creëren we zo veel kansen. Dan sta je met 2-0 voor bij rust en wil je snel 3-0 maken, maar dat lukte niet.'

Joeri Schroijen bracht de spanning halverwege de tweede helft terug, maar een gelijkmaker viel niet meer. 'Er was niks aan de hand, tot zij 2-1 maakten. Dan sluipt er toch iets in de ploeg, zo van "het zal hier toch geen 2-2 worden?". Gelukkig gebeurde het niet. We bleven voetballen en zij werden op één kans na niet meer gevaarlijk.'