Moyes in wachtkamer na inleveren verklaring over rel

Reacties

Sunderland-trainer David Moyes heeft de gevraagde schriftelijke verklaring naar aanleiding van zijn dreigende taal in de richting van BBC-verslaggeefster Vicki Sparks opgestuurd aan de Engelse voetbalbond (FA). De 53-jarige coach van de Premier League-hekkensluiter betuigde daarin nogmaals spijt en is nu in afwachting van een eventuele straf.

Moyes in wachtkamer na inleveren verklaring over rel

Aanvankelijk bagatelliseerde Moyes de ophef die ontstond na het doelpuntloze gelijkspel tegen Burnley op 18 maart. In een lacherige sfeer zei de Schot het volgende in de richting van de werkneemster van BBC: 'Pas op de volgende keer. Je krijgt misschien toch gewoon een klap, ook al ben je een vrouw. Wees voorzichtig de volgende keer dat je hier bent.'

Eerder vertelde Moyes nog verrast te zijn door de vele aandacht die het incident kreeg, maar hij liet al wel weten dat het incident totaal niet bij zijn karakter past. FA-preses Greg Clarke interpreteerde op zijn beurt de woorden van Moyes heel serieus en sprak zelfs van seksisme.

Het zijn sowieso zware tijden voor de oud-trainer van onder meer Manchester United en Everton. Na een mislukt buitenlands avontuur bij Real Sociedad keerde hij afgelopen jaar terug in de Premier League bij The Black Cats.

Met nog zeven duels te spelen staat Sunderland op vier punten achterstand van Middlesbrough. Er moet bijna een wonder plaatsvinden, wil hij de Premier League-club in veilige haven brengen. Het verschil met nummer zeventien Hull City is immers tien punten. Aankomende zaterdag (16.00) komt West Ham United op bezoek in het Stadium of Light.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.