Mourinho ziet League Cup als horde: 'Misschien beter zonder beker'

Reacties

In Nederland de KNVB-beker, in Engeland de Carabao Cup. Over Het Kanaal staat deze week alles in het teken van de derde ronde van het toernooi om de League Cup, maar Manchester United-manager José Mourinho denkt dat Engelse clubs beter af zijn zonder het bekertoernooi.

Mourinho ziet League Cup als horde: 'Misschien beter zonder beker'

In de wegens sponsorredenen omgedoopte League Cup werd deze week de derde ronde afgewerkt, waarin topploegen als United, Manchester City, Chelsea, Liverpool en Arsenal uitkwamen. Clubs die vorige week ook al actief waren in Europees verband.

Mourinho trekt na de bekerwinst tegen Burton Albion (4-1) zijn conclusie op BBC Radio. 'Als je me vraagt of het Engelse voetbal beter kan overleven of beter kan zijn zonder deze competitie, misschien wel ja. Misschien zijn we frisser voor de Europese competitie zonder deze wedstrijden', meent de Portugees.

Het is geen geheim dat in Engeland gemiddeld de meeste wedstrijden per seizoen worden afgewerkt. De Premier League bestaat uit twintig clubs en naast de League Cup is er natuurlijk ook nog de prestigieuze strijd om de FA Cup.

Bij Mourinho overheerst echter ook de gedachte dat de League Cup een extra kans is om een prijs te winnen. 'Als het een officiële competitie is, dan is het belangrijk voor United en voor mij als manager. Ik wil dat mijn spelers er hetzelfde over denken. We hebben nu eenmaal te maken met deze competitie en moeten de sponsors en de andere teams respecteren.'

De vierde ronde van de League Cup wordt eind oktober afgewerkt. United werd na de winst op Burton gekoppeld aan Swansea City. The Red Devils gaan momenteel aan kop in de Engelse competitie, ze staan - samen met stadsgenoot City - op dertien punten met een doelsaldo van +14.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.