Mourinho vol ironie: 'Ik heb gewoon heel veel pech met zo'n goede scheidsrechter'

Reacties

José Mourinho wees na de verloren derby tegen Arsenal met de beschuldigende vinger naar de arbitrage. Want die had in de ogen van de Portugees Tottenham Hotspur van een succes beroofd.

Mourinho vol ironie: 'Ik heb gewoon heel veel pech met zo'n goede scheidsrechter'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
2 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Tottenham verloor zondag van Arsenal. Mourinho erkende dat zijn ploeg in de eerste helft niet goed voor de dag was gekomen. Maar in zijn ogen strandden de pogingen de Londense derby alsnog in het voordeel van Tottenham Hotspur te keren op de arbitrage.

'Om eerlijk en pragmatisch te zijn: de eerste helft was voor Arsenal, de tweede helft voor Michael Oliver en Paul Tierney. Ze hebben de wedstrijd beslist', zei Mourinho. De Portugees richtte zijn giftige pijlen op de scheidsrechter en de videoarbiter vanwege de beslissing Arsenal een strafschop te geven.

Oliver zag na een onbesuisde actie van Davinson Sánchez op Alexandre Lacazette genoeg aanleiding voor een penalty. De arbiter werd daarin gesteund door de VAR. Het was volgens Mourinho de verkeerde beslissing. 'Als er iemand een andere mening mag hebben, dan is het de Arsenal-fan met een seizoenkaart. Dat kan ik accepteren omdat er passie uit spreekt. Maar verder accepteer ik geen andere mening, want het was zo duidelijk.'

Een antwoord van de arbitrage bleef achterwege. 'Geen interviews voor scheidsrechters na afloop? Jammer', zei Mourinho. 'Normaal gesproken ben ik zeer ongelukkig met Oliver. Mijn ervaringen met hem met penalty's, met Chelsea, Manchester United en Tottenham. Het maakt niet. Ik heb gewoon heel veel pech met zo'n goede scheidsrechter.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.