Mourinho verbaasd door spelers: 'Inzakken is niet de bedoeling'

José Mourinho bouwde door de jaren heen als manager een reputatie op dat hij zijn teams graag defensief sterk en niet altijd even aantrekkelijk voetbal laat spelen. Zondag waren het echter de spelers van Tottenham Hotspur die Mourinho teleurstelden door in te zakken. De ploeg kreeg in de slotfase het deksel op de neus tegen Wolverhampton Wanderers.

Wolverhampton Wanderers
1 - 1
Tottenham Hotspur

Tottenham kwam al in de eerste minuut op voorsprong dankzij Tanguy Ndombélé. Romain Saïss zorgde met een rake kopbal in de 86ste minuut voor de 1-1, waardoor Spurs voor de vierde keer op rij zonder zege bleef in de Premier League. Mourinho begreep na afloop weinig van wat zijn team had laten zien.

'Het beste dat je kan gebeuren in een wedstrijd is zo vroeg op voorsprong komen', sprak Mourinho tegen de BBC. 'We controleerden de wedstrijd en hadden 89 minuten om de 2-0 te maken. Dat deden we niet. Ik weet niet of we meer verdienden dan een punt. Het is teleurstellend. Tegen Liverpool hadden we hun gevaarlijke spelers negentig minuten in de tang en toen kregen we ook een goal tegen uit een spelhervatting.'

Inzakken
Mourinho wilde de voorsprong juist uitbreiden tegen Wolves, maar die boodschap niet was aangekomen bij de spelers. 'Ndombélé speelde goed, maar werd uiteindelijk ook moe. Ik wilde niet dat we zouden inzakken, dus Bergwijn kwam in de ploeg voor Reguilón en Lamela voor Son, die vermoeid was. Inzakken en verdedigen is niet de intentie. De spelers weten wat ik ze heb gevraagd in de rust.'

De Portugese oefenmeester herhaalde vervolgens bij Sky Sports zijn woorden. 'Eén punt tegen Wolves is normaal gesproken niet slecht, want het is een goede tegenstander. Maar als je in de eerste minuut scoort en er 89 hebt om nog een goal te maken, dan raak je gefrustreerd. We hadden niet de drang om naar voren te gaan en meer te scoren, dat is teleurstellend.'