Mourinho: 'Omdat ik me niet als een clown gedraag, heb ik mijn passie verloren?'

Reacties

José Mourinho heeft geprobeerd de twijfels over zijn toekomst bij Manchester United weg te nemen. De manager deed speculaties over een vertrek af als 'onzin' en deelde indirect een sneer uit aan collega's als Jürgen Klopp en Antonio Conte, die bekendstaan om hun fanatisme langs de lijn.

Mourinho: 'Omdat ik me niet als een clown gedraag, heb ik mijn passie verloren?'

Mourinho liet de laatste weken zijn onvrede blijken over het uitgavenpatroon van United, dat volgens de Portugees meer moet investeren in de selectie om te kunnen concurreren met Manchester City. Het voedde de geruchten over een mogelijk afscheid van The Special One. De trainer sprak zich daar donderdag over uit: 'Het is onzin. Een beter woord kan ik daar niet voor vinden. Als jullie me het direct vragen, wat jullie volgens mij graag willen, dan zeg ik dat ik mezelf hier ook komend seizoen zie. Ik ga pas weg als de club dat wil, want ik heb zelf geen intentie om te gaan.'

Mourinho heeft zich duidelijk gestoord aan de berichtgeving. De kritiek op hem is flink toegenomen nu de achterstand op Manchester City in de Premier League al is opgelopen tot vijftien punten. 'Het ergste wat me kan gebeuren is niet dat er gezegd wordt dat ik een slechte manager ben, of dat ik niet aan de verwachtingen voldoe of dat ik een fout heb gemaakt. Het ergste is als er getwijfeld wordt aan mijn professionaliteit, mijn toewijding richting de club, mijn baan en de spelers', reageerde Mourinho.

Dat de opvolger van Louis van Gaal zich aan de zijlijn steeds rustiger is gaan gedragen, is volgens de hoofdpersoon zelf de slechtst denkbare reden om te twijfelen aan zijn motivatie. Mourinho: 'Omdat ik me aan de zijlijn niet gedraag als een clown, heb ik mijn passie verloren? Ik prefereer de manier waarop ik het doe. Veel volwassener, beter voor mijn team, beter voor mijzelf. Ik denk niet dat je je als een gek moet gedragen langs de kant. De passie zie je terug in het werk dat iemand iedere dag levert, niet alleen voor de camera's.'

Nu de titelkansen in de Premier League flink geslonken zijn, lijkt de FA Cup extra belangrijk geworden voor United. Mourinho onderschrijft die gedachte en is dan ook niet van plan veel spelers te sparen bij de bekerwedstrijd tegen Derby County vrijdagavond (aftrap 21.00 uur). 'Ik heb altijd veel respect getoond in de bekertoernooien. De FA Cup is een prachtige competitie, dus laten we proberen te winnen, te genieten van de knock-outwedstrijden en respect te tonen voor de tegenstanders en het toernooi', vertelde de manager van The Mancunians.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.