Eindelijk weer zege Manchester United dankzij geweldige goals

Manchester United heeft een einde gemaakt aan een tegenvallende reeks. Anthony Martial en Jesse Lingard zorgden op bezoek bij Everton voor de bevrijdende zege (0-2).

Manager José Mourinho sloot het kalenderjaar mopperend en klagend af. Zijn problemen bij Manchester United groeiden de laatste dagen van 2017 door onder andere het wegvallen van Zlatan Ibrahimovic en Romelu Lukaku. De drie remises op rij hadden het humeur van de Portugees al geen goed gedaan.

Maar na het bezoek aan Goodison Park zal Mourinho wat vrolijker zijn. Zijn ploeg zette op de eerste dag van het nieuwe jaar een punt achter de reeks van tegenvallende resultaten. Dat gebeurde in de tweede helft, waarbij Martial het vertrouwen van Mourinho als diepe spits in de 57ste minuut terugbetaalde.

Na voorbereidend werk van Paul Pogba speelde hij zich op de rand van het strafschopgebied vrij om vervolgens met rechts doelman Jordan Pickford met een schitterend bekeken schot kansloos te laten. De treffer paste in de voortvarende start van United van de tweede helft na een teleurstellend eerste bedrijf. Het schot van Juan Mata op de paal en de pogingen van Pogba onderstreepten de ambities van de gasten.

Halverwege de tweede helft kwam Everton met een antwoord. Manchester United, dat net als de thuisploeg voor rust geen stempel op de wedstrijd kon drukken, werd achteruit gedrukt. De kopkans voor Oumar Niasse onderstreepte het nieuwe elan van The Toffees.

Tien minuten voor tijd maakte Lingard een einde aan de illusies van Everton. Na eerder nog te zijn gestuit op Pickford tekende hij met een fraaie treffer voor de bevrijding bij United, dat door de zege Chelsea (voorlopig) van de tweede plaats heeft gestoten. Everton, waar Wayne Rooney na een uur werd gewisseld, blijft negende in de Premier League.