Mourinho ziet Zlatan maand uitvallen en klaagt over arbiter

Reacties

Manchester United kan de komende maand geen beroep doen op Zlatan Ibrahimovic, zo meldde manager José Mourinho zaterdag op een toch al teleurstellende avond voor The Red Devils.

Mourinho ziet Zlatan maand uitvallen en klaagt over arbiter

De 36-jarige Zweed is niet schadevrij uit de Premier League-wedstrijd tegen Burnley (2-2) van dinsdag gekomen. Halverwege november maakte Ibrahimovic na een zware kruisbandblessure nog zijn rentree. 'Hij heeft een kleine terugslag', lichtte Mourinho toe in gesprek met de BBC.

Het nieuws over Ibrahimovic kon er nog wel bij op een in veel opzichten mislukte avond voor Manchester United. De Engelse recordkampioen kwam tegen Southampton niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel en gaf daardoor de tweede plaats prijs aan Chelsea, dat won van Stoke City. Bovendien zag Mourinho in de beginfase van het duel met The Saints Romelu Lukaku uitvallen met een hoofdblessure.

Hoewel de kwetsuur van de Belg lijkt mee te vallen, rekent Mourinho de komende periode niet op zijn aanvalsleider. 'Als je een speler op die manier het veld ziet verlaten, dan ben je hem zeker twee wedstrijden kwijt. Is er echt slecht nieuws, dan hoor je dat meestal meteen. En ik heb niets gehoord.'

Mourinho weet de remise deels aan de inschatting van arbiter Craig Pawson om géén strafschop toe te kennen voor een handsbal van Maya Yoshida. 'Het was denk ik ook een teleurstellende avond voor Craig. Hij is namelijk een van de beste scheidsrechters van Europa. Het was een belangrijke beslissing, ik vond het een duidelijke strafschop.'

'We misten zelf ook kansen', vervolgde Mourinho. 'Maar ik ben pas echt teleurgesteld over die niet gegeven strafschop.'

Het is dat er in Engeland geen winterstop is, anders zou je zeggen dat Manchester United toe is aan zo'n onderbreking. The Red Devils wonnen hun laatste vier officiële duels niet. Door het drukke schema is er aan de andere kant ook snel kans op revanche. Maandag al gaat het elftal van Mourinho op bezoek bij Everton.

Het linkerrijtje in de Premier League:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.