Van Dijk ziet Salah opnieuw uitblinken, Chelsea vernedert Stoke

Reacties

Mohamed Salah is dit seizoen niet te stoppen. De aanvaller is een geweldige aankoop voor Liverpool gebleken en was zaterdag met twee doelpunten tegen Leicester City opnieuw goud waard voor zijn ploeg. Liverpool blijft dankzij de zege in het spoor van Chelsea, dat geen last had van Stoke City.

Van Dijk ziet Salah opnieuw uitblinken, Chelsea vernedert Stoke

Liverpool - Leicester City 2-1
Virgil van Dijk zat drie dagen na de bekendmaking van zijn aanstaande recordtransfer naar Liverpool op de tribune voor de thuiswedstrijd tegen Leicester City en hij zag zijn nieuwe ploeg al in de derde minuut op achterstand komen. Na een slechte pass van Joël Matip bediende Vicente Iborra Riyad Mahrez, die Jamie Vardy voor een open doel zette: 0-1. Liverpool moest daardoor al vroeg in de achtervolging en Salah kreeg al snel een enorme kans, maar de Egyptenaar schoot naast.

Zonder de op de bank zittende Georginio Wijnaldum bleef Liverpool logischerwijs aanvallen en Sadio Mané leek in de achttiende minuut de gelijkmaker binnen te werken, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Salah stiftte niet lang hierna naast, waarna Liverpool in het restant van de eerste helft niet veel kansen meer kreeg. De thuisploeg had wel veel meer de bal, maar Leicester verdedigde uitstekend en gaf weinig ruimte weg.

Jürgen Klopp is dolgelukkig met Mohamed Salah.
Jürgen Klopp is dolgelukkig met Mohamed Salah.

Zeven minuten in de tweede helft viel de gelijkmaker alsnog. Salah werd met een hakballetje bediend door Mané en bleef vervolgens bijzonder koel in de afronding. De aanvaller had haast met de bal uit het doel halen en wipte het speeltuig niet veel later over het doel van Kasper Schmeichel, voordat hij (na een tweede afgekeurde goal van Mané) alsnog zijn tweede maakte. Een kwartier voor tijd draaide Salah knap weg bij zijn bewaker en schoot hij de 2-1 binnen. Negen minuten voor tijd mocht Wijnaldum de man van de wedstrijd vervangen.

Chelsea - Stoke City 5-0
Chelsea had geen kind aan Stoke City, waar Ibrahim Afellay voor het eerst dit seizoen een basisplaats had. De middenvelder had de wedstrijd op Stamford Bridge misschien echter liever aan zich voorbij laten gaan. Chelsea kwam al in de derde minuut op voorsprong, toen Antonio Rüdiger een vrije trap van Willian binnen kopte, en Danny Drinkwater was vijf minuten later met een knap schot vanuit de tweede lijn verantwoordelijk voor de verdubbeling van de marge.

Zonder de geblesseerden Bruno Martins Indi en Erik Pieters speelde Stoke al snel een verloren wedstrijd en na 23 minuten viel de 3-0, toen Pedro met een schijnbeweging geweldig wegdraaide bij zijn tegenstander en raak schoot. Dit alles presteerde Chelsea overigens zonder sterspeler Eden Hazard, die tegen Stoke rust kreeg van Antonio Conte en op de bank zat. Vanaf die positie zag de Belg dat zijn inbreng niet echt nodig was tegen de hopeloze Potters.

Er was geen houden aan voor Stoke City op Stamford Bridge.
Er was geen houden aan voor Stoke City op Stamford Bridge.

Kort na rust kon Stoke zowaar iets terug doen, maar Saido Berahino schoot recht op Thibaut Courtois. Hierna nam Chelsea de regie weer over en Álvaro Morata stuitte op Jack Butland, die niet veel later ook een schot van Willian onschadelijk maakte. Afellay werd kort hierna van het veld gehaald door Mark Hughes en zonder de Nederlander in het veld liep Chelsea nog uit naar 5-0. Willian (die ook al twee assists op zijn naam had geschreven) benutte een penalty en Davide Zappacosta maakte de vernedering voor Stoke compleet.

AFC Bournemouth - Everton 2-1
In zijn zevende competitiewedstrijd is Sam Allardyce tegen zijn eerste nederlaag aangelopen als manager van Everton. Ryan Fraser was met twee doelpunten de beul voor The Toffees, die aantraden met Cuco Martina in de basis en waar Davy Klaassen opnieuw niet bij de selectie zat. Fraser opende in de eerste helft uit een counter de score, maar een klein kwartier in de tweede helft kwam Everton langszij via Idrissa Gueye. Bournemouth ging hierna vol op jacht naar de overwinning en werd daarvoor beloond, toen Fraser kort voor tijd de 2-1 binnen schoot.

Huddersfield Town - Burnley 0-0
Rajiv van La Parra begon voor de honderdste keer in zijn loopbaan in de basis bij een wedstrijd in Engeland en kwam met zijn Huddersfield Town niet voorbij het stugge Burnley: 0-0. Met dat punt mocht Huddersfield overigens best tevreden zijn, want Burnley maakte in een wedstrijd met weinig kansen het meest aanspraak op de volle buit. Steven Defour kwam het dichtst bij een goal, maar zijn schot ging net naast, waardoor Burnley voor de zevende keer dit seizoen gelijk speelde. 

Newcastle United – Brighton & Hove Albion 0-0
Een duel der promovendi, zaterdag in de Premier League. Newcastle United ontving Davy Pröpper en consorten, maar spektakel bleef negentig minuten lang uit. De brilstand stond na het laatste fluitsignaal nog steeds op het scorebord: 0-0.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.