Mourinho luidt noodklok en vreest 'moeilijk seizoen' voor Man Utd

Reacties

De zomerse transfermarkt sluit in Engeland al op donderdag 9 augustus zijn deuren en José Mourinho hoopt dat er in de aankomende dagen nog vuurwerk zal komen op Old Trafford. De oefenmeester van Manchester United vindt zijn selectie niet sterk genoeg en luidt de noodklok.

Mourinho luidt noodklok en vreest 'moeilijk seizoen' voor Man Utd

United haalde middenvelder Fred voor bijna zestig miljoen euro op bij Shakthar Donetsk en kocht verder de talentvolle rechtsback Diogo Dalot van FC Porto en de ervaren doelman Lee Grant van Stoke City. In de ogen van Mourinho is dat niet voldoende om komend seizoen serieus de strijd aan te kunnen gaan met Manchester City, dat afgelopen seizoen met grote overmacht kampioen van Engeland werd.

Volgens de tabloids wil Mourinho in ieder geval nog een centrale verdediger aan zijn selectie toevoegen. Harry Maguire van Leicester City en Toby Alderweireld van Tottenham Hotspur schijnen daarvoor de belangrijkste kandidaten te zijn. 'Mijn directeur (Edward Woodward, red.) weet wat ik wil en we hebben nog een paar dagen de tijd om de selectie te versterken', zei Mourinho voor de camera van MUTV. 'Laten we kijken wat er gaat gebeuren.'

'De clubs die met ons concurreren zijn erg sterk en hadden al fantastische teams of investeren ongelooflijk, zoals Liverpool, dat nu alles en iedereen koopt', vervolgde Mourinho. Hij hoopt dat er ook bij United nog wat gaat gebeuren: 'Als wij onze selectie niet versterken, wordt het een moeilijk seizoen voor ons', voorspelde de Portugees.

United heeft een zwakke voorbereiding achter de rug, waarin het maar één van de zes gespeelde oefenwedstrijden won. Zondag werd er in de Allianz Arena met 1-0 verloren van Bayern München. Die uitslag is misschien nog niet eens zo beangstigend, maar vooral de manier van spelen zorgt voor onrust bij de supporters. United wist in Zuid-Duitsland geen enkele serieuze kans te creëren.

Vrijdag opent United het nieuwe Premier League-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Leicester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.