Man Utd sluit zwakke voorbereiding af met verlies in 'nieuwe' Allianz Arena

Reacties

Manchester United heeft zijn laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Premier League verloren van Bayern München. Een rake kopbal van Javi Martínez bezorgde Niko Kovac een geslaagd thuisdebuut in de 'vernieuwde' Allianz Arena: 1-0.

Man Utd sluit zwakke voorbereiding af met verlies in 'nieuwe' Allianz Arena

De thuishaven van Bayern kreeg deze zomer (na het vertrek van 1860 München uit het stadion) een flinke make-over, waarbij het clubgevoel meer naar voren moest komen. Zo werden de stoeltjes in de Allianz Arena vervangen en zijn er op de muren in de catacomben afbeeldingen van historische momenten uit de clubgeschiedenis aangebracht. De oefenwedstrijd tegen United stond in het teken van de opening van het vernieuwde stadion.

Arjen Robben maakte in 2013 de winnende goal in de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund. Ook dit moment is op een van de muren van de Allianz Arena vereeuwigd.
Arjen Robben maakte in 2013 de winnende goal in de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund. Ook dit moment is op een van de muren van de Allianz Arena vereeuwigd.

Arjen Robben had een basisplaats bij Bayern, terwijl Timothy Fosu-Mensah en Tahith Chong op de bank begonnen bij Manchester United. Vanaf die positie zagen zij een tegenvallende eerste helft, waarin Bayern de bovenliggende partij was, maar niet veel kansen wist te creëren. United liet zelf in aanvallend opzicht vrijwel niets zien. Alexis Sánchez en Marcus Rashford kwamen niet in het stuk voor.

Het winnende doelpunt van Martínez viel een klein kwartier in de tweede helft. Uit een hoekschop van landgenoot Thiago Alcántara kopte hij hard binnen. José Mourinho liet Fosu-Mensah en Chong nog invallen, maar zij konden het tij voor United niet keren. Robben leek kort voor tijd nog de 2-0 te maken: zijn treffer werd echter terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Voor United zit de voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar er nu op. De ploeg van Mourinho speelde zes oefenwedstrijden en wist er maar één te winnen (2-1 tegen Real Madrid). Vrijdag opent United het Premier League-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Leicester City. Voor Bayern begint het seizoen in de Bundesliga pas op vrijdag 24 augustus, thuis tegen 1899 Hoffenheim.

De voorbereiding van Manchester United:
Manchester United - Club América 1-1
Manchester United - San Jose Earthquakes 0-0
AC Milan - Manchester United 1-1
Manchester United - Liverpool 1-4
Manchester United - Real Madrid 2-1
Bayern München - Manchester United 1-0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.