United en veelbesproken Mourinho door knappe teamgoals langs Real

Manchester United heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 2-1 zege geboekt op Real Madrid. Manager José Mourinho zal met tevredenheid hebben toegekeken.

Mourinho is met een smalle selectie vol jongelingen afgereisd naar de Verenigde Staten, waar Man United het opneemt tegen andere Europese grootmachten in het toernooi om de International Champions Cup. Na de 1-4 nederlaag tegen aartsrivaal Liverpool baarde de manager opzien door zijn eigen spelers er flink van langs te geven.

De wedstrijd tegen Real zal Mourinho goed hebben gedaan. In een prima eerste helft, waarin Timothy Fosu-Mensah en voormalig PSV'er Andreas Pereira aan de aftrap stonden, scoorde zijn ploeg twee keer na een snelle aanval. In de achttiende minuut maakte Alexis Sánchez de 1-0 uit een lage voorzet van de mee opgestoomde Matteo Darmian, negen minuten later haalde Ander Herrera de trekker over na een gevoelige voorzet van Juan Mata en uitstekend terugkoppen van Sánchez.

Vlak voor rust tikte Karim Benzema uit een voorzet van Theo Hernández de aansluitingstreffer binnen, waarna Real-trainer Julen Lopetegui in drie etappes liefst elf wissels pleegde. Mourinho liet zijn elftal grotendeels staan, hield het merendeel van de door hem beschimpte jongelingen op de bank en zag dat United stand hield in de tweede helft.

Tottenham Hotspur - AC Milan 1-0
In dezelfde nacht en op hetzelfde toernooi won Tottenham Hotspur op minimale wijze van AC Milan. Evenals collega Pepe Reina hield doelman Michel Vorm in de eerste helft de nul, daarna werd de Nederlander vervangen. Na rust maakte Géorges-Kévin N'Koudou met een heerlijke poeier de enige goal van de wedstrijd. Beide ploegen, met name Spurs, waren nog niet op volle oorlogssterkte.