Mourinho kan komst Xhaka uit zijn hoofd zetten: 'Granit blijft bij ons'

Reacties

Mikel Arteta heeft na het oefenduel met Chelsea (1-2) duidelijk gemaakt dat Granit Xhaka helemaal nergens naartoe gaat. De Zwitserse middenvelder van Arsenal leek op weg naar AS Roma, maar de club van trainer José Mourinho kan de komst van Xhaka uit zijn hoofd zetten.

Mourinho kan komst Xhaka uit zijn hoofd zetten: 'Granit blijft bij ons'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
1 - 2
Chelsea
Chelsea

Xhaka werd in verband gebracht met een transfer naar Roma, maar dat heeft naar verluidt moeite om te voldoen aan de vraagprijs van twintig miljoen euro. Inmiddels kan de 28-jarige middenvelder volgens Engelse media zijn tot 2023 lopende contract met twee jaar verlengen en heeft Arsenal hem bovendien een verbeterd salaris voorgeschoteld.

Hoewel nog niet duidelijk is of Xhaka op dat voorstel ingaat, lijkt Mourinho de komst van de Zwitserse EK-ganger naar Rome uit het hoofd te kunnen zetten. 'Granit Xhaka blijft bij ons', zei Arteta zondagavond na het vriendschappelijke duel met Chelsea, waarin Xhaka met een kopbal voor de gelijkmaker tekende. 'Hij is een sleutelspeler voor ons.'

Partey
Door Xhaka te behouden, zou Arsenal niet de transfermarkt ophoeven (al trok het Anderlecht-talent Albert Sambi Lokomba al aan). Mogelijk is dat alsnog noodzakelijk als de blessure van Thomas Partey ernstig blijkt te zijn. De Ghanese middenvelder viel in de eerste helft van het duel met Chelsea uit met een enkelblessure na een tackle van Ruben Loftus-Cheek.

Arteta heeft inmiddels gesproken met de medische staf over de blessure van Partey. 'Hij zal morgen een scan ondergaan. Op dit moment ziet het er niet goed uit', aldus de manager van Arsenal, waar miljoenaanloop Ben White zijn debuut maakte. De Engelse EK-ganger kwam voor meer dan vijftig miljoen euro over van Brighton & Hove Albion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer G. Xhaka
Meer over G. Xhaka
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.