Mourinho in recordboek, Turkse herinneringen Van Gobbel

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Mourinho in recordboek, Turkse herinneringen Van Gobbel

'Het is mooi, want als kind had ik mij nooit kunnen voorstellen in het Guinness Book of Records te staan.'
• De droom van Chelsea-manager José Mourinho is uitgekomen. De 52-jarige Portugees heeft namelijk de officiële certificaten in ontvangst genomen als bewijs dat hij in het Guiness Book of Records van 2016 staat. Onder andere vanwege de meeste Champions League-eindzeges met verschillende clubs (2).

Dat laatste record is echter niet alleen voor Mourinho. Ottmar Hitzfeld (met Borussia Dortmund en Bayern München) en Jupp Heynckes (Real Madrid en Bayern München) hebben dat kunststukje ook uitgevoerd. Maar dat mag de pret niet drukken bij Mourinho. 'Het is mooi dat ze mij deze awards geven op een manier dat ik ze in mijn kantoor kan ophangen.' (Website Chelsea)

• Over Ottmar Hiztfeld gesproken, de 66-jarige Duitser heeft zijn trainerscarrière een jaar na zijn afscheid weer opgepakt. En deze terugkeer werd live uitgezonden. Het Duitse Sky is daarvoor met negentien camera's op pad gegaan. De plaats van handeling: het Duitse Waddeneiland Juist. Want daar huist de amateurclub TSV Juist, dat begin september het zogenoemde Spiel des Lebens heeft gewonnen. En vanwege die zege zit Hitzfeld als trainer op de bank bij de club uit Ostfrieslandklasse C tijdens de wedstrijd tegen het altijd lastige TuS Pewsum.

'Voordat hij kwam, was ik de grote man bij Galatasaray. Maar Gheorge Hagi wilde op de voorgrond staan met alles. Een beetje onnodig als je kijkt naar zijn kwaliteiten. Zo nam ik de strafschoppen, maar die eiste hij ineens op.'
Ulrich van Gobbel kijkt in Metro terug op zijn tijd bij Galatasaray, waar hij teamgenoot werd van de Roemeense oud-international Hagi.

'Ik heb wel dingen gelezen in de media, maar ik heb het niet heel goed begrepen. Maar de mensen waren wel heel enthousiast, zeker na de wedstrijd tegen Bologna.'
• In gesprek met de NOS weet Ricardo Kishna niet helemaal zeker of hij nu al op handen wordt gedragen bij Lazio.

James Rodríguez laat in zijn eigen land zien zijn hart op de juiste plaats te hebben. Met een jongetje met een ernstige groeiziekte vermaakte de Colombiaanse ster van Real Madrid zich.

'Ik herkende tijdens het gala Voetballer van het Jaar veel van mezelf in Memphis. Iemand die nu al beseft dat je niet alleen succes boekt.'
Clarence Seedorf in De Telegraaf over Memphis Depay.

• Mocht er nog getwijfeld worden aan de fitheid en vorm van Neymar, op de training van het Braziliaanse team vertoont de aanvaller van Barcelona zijn niet geringe kwaliteiten. Alleen die waren net niet genoeg om de weddenschap te winnen, en dus loste hij zijn schuld in.

'Manchester United mag blij zijn als het beter presteert dan de vierde plaats van vorig seizoen. Hoe kan je in hemelsnaam in een lachwekkende situatie terechtkomen met vier keepers en maar twee spitsen?'
• Bij BBC-analyticus Robby Savage heeft het aanvankelijke optimisme plaatsgemaakt voor pessimisme door de transferperikelen van Manchester United (Mirror).

• Een van die twee spitsen is Wayne Rooney, die in 2004 van Everton naar Manchester United kwam. Sir Alex Ferguson onthult bij ITV dat de international twee keer eerder de overstap van de hand wees. 'Als jongen wilde hij bij Everton blijven. In die tijd hield hij van zijn club en was hij een Everton-fan.'

'Ik had Victor Valdés graag hier gezien, omdat hij als een tijdje in een moeilijke situatie zit'
Andrés Iniesta had het toegejuicht als de Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque Valdés had opgeroepen voor de nationale ploeg. De doelman maakt bij Manchester United een zware tijd door en kan wel een steuntje in de rug gebruiken.

• Op de training van de nationale ploeg van Spanje is er ook sprake van een gezonde rivaliteit, zo laten Sergio Ramos en Diego Costa zien.

Robbie Fowler mag dan al even gestopt zijn, zelfs in een vriendschappelijke wedstrijd van oud-profs blikt dat de Engelse oud-international het begrip sportiviteit net ietsjes anders interpreteert. Maar ja, je speelt wel namens Liverpool tegen rivaal Manchester United…

'Op de eerste dag vertelde hij me dat ik het gewoon moest vragen als ik iets nodig had. Dat was een schok voor mij. Hij is de beste van de wereld.'
Alen Halilovic, inmiddels door Barcelona verhuurd aan Sporting Gijón,  haalt tegenover Cadena Ser zijn herinneringen op aan zijn eerste ontmoeting met Lionel Messi.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.