Mourinho hekelt United na goal Van Aanholt: 'Kinderachtig en schandalig'

Manchester United-manager José Mourinho was vooral erg opgelucht na de knappe comeback van zijn ploeg tegen Crystal Palace maandagavond (2-3). Na 54 minuten keken The Red Devils immers nog tegen een 2-0 achterstand aan.

Andros Townsend had op Selhurst Park al na elf minuten de score geopend met een van richting veranderd schot. In de tweede helft verdubbelde Patrick van Aanholt de score. De Nederlander werd slim weggestuurd door een snelle vrije trap van Jeffrey Schlupp en kon moederziel alleen op doelman David de Gea af. De Oranje-international deed zijn oude manager vervolgens pijn met een bekeken afronding.

'Kinderachtig en schandalig', brieste Mourinho achteraf over de manier waarop zijn team niet stond op te letten bij die treffer. 'Het was een lastige wedstrijd voor mij, want we maakten zo veel fouten. Ik houd er niet van als mijn teams de organisatie verliezen zoals wij deden. We hadden een geweldige instelling en speelden goed voetbal, maar we maakten zó veel defensieve fouten. En dan spreek ik niet alleen over mijn verdedigers.'

Uiteindelijk zorgde het schitterende doelpunt van Nemanja Matic in de extra tijd voor opluchting. 'Een geweldige wedstrijd en een geweldige comeback. Het geeft ons een fantastisch gevoel', erkende Mourinho, die ook complimenten in huis had voor collega Roy Hodgson.

'Ik moet zeggen dat Roy een fantastisch wedstrijdplan had. Heel agressief met twee spitsen; direct voetbal en dan op de counter spelen met (Andros, red.) Townsend en Patrick (van Aanholt, red.). Soms verdient de winnaar felicitaties, maar vanavond deed Roy alles goed.'