Goal Van Aanholt niets waard na spectaculaire comeback Man Utd

Een spectaculaire comeback tegen Crystal Palace heeft Manchester United weer op de tweede plaats in de Premier League gebracht. De ploeg van José Mourinho poetste een 2-0 achterstand weg en pakte in blessuretijd dankzij een fenomenale treffer van Nemanja Matic de volle buit: 2-3. De goal die Patrick van Aanholt kort na rust maakte voor Palace, had zo geen enkele waarde.

Van Aanholt was de enige Nederlander die vanaf het begin in actie kwam bij Palace, aangezien United-huurling Timothy Fosu-Mensah niet mee mocht doen tegen de club waar hij onder contract staat en Jairo Riedewald op de bank startte. Vanaf die positie zag Riedewald Palace al in de tiende minuut op voorsprong komen. Een schot van Andros Townsend werd van richting veranderd en viel zo binnen.

Het restant van de eerste helft viel enorm tegen en kende nauwelijks kansen. De tweede helft was veel leuker en begon geweldig voor Palace, dankzij de 2-0 van Van Aanholt. Na een snel genomen vrije trap van Jeffrey Schlupp kon de linksback het vijandelijke strafschopgebied in rennen en met een bekeken schot, waar United-doelman David de Gea niet eens op reageerde, verdubbelde Van Aanholt de marge.

Patrick van Aanholt maakte zijn eerste goal van dit seizoen.

United moest nu echt aan de bak en kreeg al een grote kans uit een corner, voordat Chris Smalling in de 55ste minuut de aansluitingstreffer binnen kopte. De defensie van Palace zag er bij dit doelpunt niet goed uit. Hierna was er een hoofdrol voor Christian Benteke, die op aangeven van Van Aanholt net naast kopte en aan de overkant een schot van Matic van zijn eigen doellijn haalde.

De druk van United nam toe en de gelijkmaker kon niet uitblijven. Een van richting veranderd schot van Alexis Sánchez belandde op de lat, waarna Romelu Lukaku een kwartier voor tijd de 2-2 binnen kon schieten. De jacht op de zege werd geopend, maar Palace kwam kort na de goal van Lukaku bijna op een nieuwe voorsprong. De Gea bracht formidabel redding bij een kopstoot van Benteke.

Er gebeurde dus van alles in het tweede bedrijf, die de belabberde eerste helft deed vergeten. Ruim tien minuten voor tijd kwam Riedewald in de ploeg voor Schlupp en met de voormalig Ajacied binnen de lijnen leek het duel in een remise te gaan eindigen. In blessuretijd ging het echter toch nog mis voor Palace, toen Matic met een fantastisch schot vanuit de tweede lijn voor de 2-3 overwinning voor United zorgde. De ploeg van Mourinho neemt de tweede plek op de ranglijst nu weer over van Liverpool, dat zaterdag op bezoek komt bij United.